Alman Turizm Firması Türk Uçak Bileti Şirketine Ortak Oldu

Alman turizm firması AERTiCKET, Türk uçak bileti satış firması BiletBank ile ortak oldu.

29.05.2020-16:27 - (Son Güncelleme: 29.05.2020-16:13) Alman Turizm Firması Türk Uçak Bileti Şirketine Ortak Oldu

Alman turizm firması AERTiCKET, Türk uçak bileti satış firması BiletBank ile ortak oldu.

BiletBank'tan gelen açıklamaya göre, hava yolu taşımacılığında dünya öncülüğüne oynayan Türk markalarına bir yenisi daha dahil oluyor. Uçak bileti satışında Türkiye ve Avrupa liderlerini bir araya getiren Biletbank ve AERTiCKET ortaklığı, alanında dünyanın en büyüğü olmayı amaçlıyor.

Açıklamada konuyla alakalı fikirlerine yer verilen BiletBank Kurucusu ve Üst Yöneticisi (CEO) Mustafa Oğuz Akdeniz, dünyanın yükselen destinasyonları içerisinde hep ilk sıralarında olan Türkiye turizmine katkısı olacak yüksek nitelikli bir grup olan AERTİCKET ile iş birliğinden oldukça memnuniyet duyduklarını söyledi.

Akdeniz, "AERTiCKET ile gerçekleştirdiğimiz bu ortaklığın şirketimize olduğu gibi Türk turizmine de büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Başta global bir marka haline gelmiş bulunan THY ve İstanbul Havalimanı olmak üzere son yıllarda çok büyük bir atılım içinde olan ülkemiz hava yolu sektörü tüm dünyada dikkatle izlenmektedir. Bu yeni ortaklığın sağladığı güç ve sinerjiyle küresel bir marka olma yolunda ilerleyişimiz daha büyük bir coşkuyla devam edecek." şeklinde konuştu.

Avrupa’nın en büyük B2B online hava yolu bileti satış sitelerinden AERTiCKET Başkanı ve CEO’su Rainer Klee de daima teknoloji odaklı ve yenilikçi bir firma olduklarını ifade ederek, şu açıklamada bulundu:

"Avrupa’nın en büyük B2B bağımsız uçak bilet şirketi AERTiCKET ile BiletBank’ın gerçekleştirdiği bu ortaklık çok ciddi bir sinerji yaratacak ve dünya liderliği hedefine bizi daha da yaklaştıracaktır. Uzun zamandır çeşitli derecelerde görüşme halinde olan AERTiCKET ile BiletBank’ın global vizyonlarının bu denli örtüşüyor olması bu yatırımdaki en büyük motivasyonumuz oldu. Birlikte çok önemli ve heyecan verici işlere imza atacağımıza inanıyorum."

AERTiCKET’ın büyük hissesine sahip olduğu ABD merkezli ortaklığı Picasso Travel’ın kurucusu ve azınlık ortağı Hüseyin Özyurtçu da yapılan bu ortaklığın Biletbank’ın hava yolu bilet satışlarını ciddi oranda artıracağını söyledi.

3 Seas Capital Partners Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev de dünya genelinde hemen hemen bütün iş aktivitelerinin kesilmiş olduğu olağanüstü şartlarda yaptıkları bu ortaklık anlaşmasının ayrı bir önemi olduğunu ifade ederek, "Sürekli irtibat ve işbirliği içine olduğumuz yabancı grupların Türkiye’ye olan inancı bu zor dönemde de devam ediyor. Bu işlem ülkemize ve şirketlerimize duyulan güvenin önemli bir göstergesi. Ayrıca, teknoloji odaklı, vizyonu kuvvetli ve dünya standartlarında iş yapan şirketlerimize ortam ve konjonktürden bağımsız olarak her zaman güçlü ortaklar bulabileceğimizi bir kez daha kanıtlamış olduk." açıklamasını yaptı.

3 Seas Capital Partners Yönetici Ortağı Tunç Yorgancıoğlu da şirket alım, satım ve iştirakleri işlemlerinin yapısı gereğince Türkiye’ye uzun vadeli bakıldığını aktararak şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan açıklamaların gösterdiği gibi önümüzdeki günlerde tüm dünyada ciddi bir nakit artışı ve bu nakitten Türkiye dahil yükselen ülkelere önemli oranlarda yatırım girişlerinin olması bekleniyor. Böylelikle hep birlikte Biletbank gibi değerli şirketlerimizin uluslararası büyüme vizyonlarına uygun yeni ortaklıklara imza atacağımıza inanıyoruz."

İLK HEDEF BİLET SATIŞINDA DÜNYA LİDERLİĞİ

Diğer tarafatan açıklamaya göre, 3 Seas Capital Partners danışmanlığında yapılan bu ortaklık, bütün dünyada turizm etkinliklerinin sınırlandığı olağanüstü salgın şartlarına rağmen Türkiye’nin potansiyeline duyulan güveni sergiliyor.

Neredeyse 1 milyar lira ciroya sahip olan ve senede ortalama 2,5 milyon adet bilet satışı yapan Biletbank, ondan fazla ülkede olan ofis ve acenteleriyle toplam bilet satışında Avrupa’da da ilk sıralarda yer alıyor. İdaresini BiletBank kurucu ortaklarının üstleneceği yeni yapılanmanın öncelikli amacı da bilet satışında dünya lideri olmak olduğunu belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal