Alman Otomobil Endüstrisinden Merkel'e 'Coronavirüs' Mektubu

Coronavirüs pandemisi sebebiyle Mart ayında otomobil ile hafif ticari araç satışlarının %e 38 azaldığı Almanya'da, otomobil endüstrisi Başbakan Merkel'in kapısını çaldı.

10.04.2020-15:43 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-15:35) Alman Otomobil Endüstrisinden Merkel'e 'Coronavirüs' Mektubu
Coronavirüs pandemisi sebebiyle Mart ayında otomobil ile hafif ticari araç satışlarının %e 38 azaldığı Almanya'da, otomobil endüstrisi Başbakan Merkel'in kapısını çaldı. İçlerinde üreticiler ve işçi sendikalarının bulunduğu ülkenin otomobil lobisi, salgına tedbir olarak kapanan bayilerin tekrar açılması için Başbakan'a hitaben bir mektup yazdı. Mektupta, otomobil endüstrisinde elinde stok tutan firmaların yakında iflasa gidebileceği belirtilerek, üretim ile satışların durma seviyesine geldiği anda da, üretimin tekrar başlayamayabileceği uyarısı yapıldı.

Coronavirüs krizinin vurduğu sektörlerden birisi olan otomotilde, üretici firmalar tekrar üretime geçmenin çarelerini arıyor.

Avrupa'nın otomobil üssü Almanya'da da, otomobil üretici firmaları coronavirüs sebebiyle üretimi kesen fabrikaları açmak ve bayilerde otomobil satışına uygun bir ortam hazırlanabilmesi için Başbakan Angela Merkel'in kapısını tıklattılar.

Ülkedeki sanayiciler ile işçi sendikalarının dahil olduğu otomobil lobisi, Merkel'e bir mektup yazdı.

Haberine bakıdlığında, mektuptaki ifadelerde, otomobil endüstrisinde elinde stok tutan firmaların yakın zamanda iflasa gidebileceği belirtilerek, üretim ve satışların durduğunda da, üretime bir daha başlayamayabileceği uyarısı yer aldı.

Alman Otomotiv Endüstrisi Birliği'nden (VDA) gelen açıklamada da, Alman ekonomisinin olmazsa olmazı olan otomobil sektörünün, üretimi geçici olarak erteleyen fabrikalardan dolayı son bir ay içerisinde 1.47 milyon otomobillik kayıp yaşadığı belirtildi.

Almanya'da coronavirüs pandemisine karşı alınan tedbirler kapsamında, pek çok otomobil bayisi kapısını kilitlemişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal