Albayrak: Tarımda Büyüme Hızımız, AB’nin Çok İlerisinde

Bakan Albayrak, senelik yüzde 2,7'lik Türkiye'nin tarımsal üretim hızıyla, OECD ve AB'nin çok ilerisinde olduğunu söyledi.

17.09.2020-17:28 - (Son Güncelleme: 17.09.2020-17:21) Albayrak: Tarımda Büyüme Hızımız, AB’nin Çok İlerisinde

Türk tarım sektörünün, üreticinin alın teriyle büyüdüğünün altını çizen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, tarımda üretim verilerini, bir twitter mesajıyla paylaştı.

TARIMDA, SENELİK YÜZDE 2,7 BÜYÜYORUZ

Türkiye ekonomisindeki büyümenin tarım sektöründe de devam ettiğini belirten Albayrak, ‘Tarımda, Türkiye'nin ortalama senelik büyüme hızı, yüzde 2.7. Bu oran, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin çok ilerisinde bulunuyor’ dedi.

TÜRKİYE'NİN KIRMIZI ET ÜRETİMİ 1,2 MİLYON TON

Bakan Albayrak, kırmızı ette de üç buçuk katlık bir büyümenin yaşandığını belirterek, ‘TÜİK’e göre, Türkiye’nin kırmızı et üretimi 366,6 bin tondan, 1,2 milyon tona çıktığını kaydetti.

ÜRETİCİNİN ALIN TERİYLE BAŞARDIK

Twitter hesabından videolu paylaşım yapan, Berat Albayrak, üreticinin alın terine teşekkür ettikten sonra, 2002’den 2020’ye kadar ki, 18 yıllık süreçte, Türkiye’nin ihracatının 3,7 milyar dolardan, 19,4 milyar dolara; kırmızı et üretiminin ise 366,6 bin tondan, 1,2 milyon tona yükseldiğine dikkat çekti.

Bakan Albayrak, tarım sektöründe, Türkiye’nin senelik büyüme hızının yüzde 2.7 düzeyi ile Ekonomik kalkınma ve İşbirliği Teşkilatı ve Avrupa Birliği ülkelerinden, çok daha ileride olduğunu söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal