Albayrak : 'Piyasaların Likiditeye Erişiminde Aksaklık Olmayacak Şekilde Önlemler Alındı, Alınacak'

Bakan Albayrak, açıklamasında "Coronavirüsün ekonomik etkileriyle mücadelede de sorun küresel, mücadele ulusaldır. " dedi.

16.03.2020-09:45 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-11:27) Albayrak : 'Piyasaların Likiditeye Erişiminde Aksaklık Olmayacak Şekilde Önlemler Alındı, Alınacak'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Coronavirüs ile olduğu gibi ekonomik etkileriyle mücadelede de sorun küresel, mücadele ulusaldır." açıklamasını yaptı.

"Piyasaların likiditeye erişiminde aksaklık olmayacak şekilde önlemler alındı, alınacak. Sektörleri kapsayacak destek ve önlem uygulanacak." şeklinde konuşan Bakan Albayrak, "Atılacak adımlar Türkiye ekonomisi için olduğu kadar, Türkiye ekonomisinin geleceği ve hedefleri için de bir koruma kalkanı olacaktır." dedi.

Atılacak adımların Cumhurbaşkanı tarafından bu hafta açıklanacağını, aynı zamanda kurulların da gereken adımları hafta boyunca atacağını belirten Bakan Albayrak, "Ülkemiz olası bir küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazır ve tedbirlidir." diye konuştu.

Albayrak, sosyal medya (twitter) hesabından, coronavirüs salgınına karşı ekonomide alınacak tedbirlerle ilgili açıklama yaptı.

Coronavirüs salgınının ekonomiye etkilerine karşı hazırlıklı duruma gelmeyi öncelikli gündem olarak belirlediklerinin altını çizen Bakan Albayrak, bütün kurumların dünyada alınan tedbirleri, ortaya konulan öngörüleri analiz ettiğini, olası senaryolara karşı kendi alanlarıyla ilgili yol haritalarını düzenlediğini bildirdi.

Bakan, coronavirüsün ekonomik etkileriylev ilgili mücadelede de "sorunun küresel, mücadelenin ise ulusal" olduğunu belirterekk, bu kapsamda, TOBB, TİM, DEİK, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD başta olmak üzere pek çok sivil toplum kurumu ile sektör temsilcisinden süreçle ilgili değerlendirmelerini ve taleplerini aldıkları bilgisini aktardı.

Ülkenin, bu tarz süreçleri çok rahat şekilde atlatmanın güvencesi olan güçlü üretim altyapısına, düşük borçluluğa, kaliteli ve yetişmiş insan gücü ile dinamik bir iç pazara sahip olduğuna vurgu yapann Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz, olası bir küresel türbülansa her zamankinden daha fazla hazır ve tedbirlidir. Milletimiz şunu çok iyi bilsin ki atılacak adımlar Türkiye ekonomisi için olduğu kadar ülke ekonomisinin geleceği ve hedefleri için de bir koruma kalkanı olacaktır. Üretim ve istihdamın sekteye uğramaması, iş gücü piyasamızın korunması süreçte birinci önceliğimizdir. Piyasaların likiditeye erişiminde en ufak aksaklık olmayacak şekilde önlemler alınmış ve alınacaktır. En fazla etkilenen sektörler öncelikli olmak üzere tüm sektörleri kapsayacak bir dizi destek ve önlem uygulanacaktır. Atılacak adımlar Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından bu hafta açıklanacak. Ayrıca kurumlarımız da gerekli adımları hafta boyunca atacaktır. Bu tedbirler dinamik tedbirlerdir. Süreçler yakından takip edilecek ve gerekli noktada yeni tedbirler hızla uygulamaya sokulacaktır."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal