Alamadığı İşsizlik Maaşını Bu Şekilde Aldı!

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) girişimiyle, işsizlik ödeneği talebi geri çevrilen vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi sağlandı.

11.12.2018-12:15 - (Son Güncelleme: 11.12.2018-12:06)

Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) girişimiyle, işsizlik ödeneği talebi geri çevrilen vatandaşın mağduriyetinin giderilmesi sağlandı.

Kamu Denetçiliği Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre, çalıştığı kurumda dört ay gecikmeli işçi kadrosuna alınan vatandaş, geliri olmadan geçirdiği süre için talep ettiği işsizlik ödeneğinin reddedilmesi nedeni ile KDK'ya başvurdu.

SÜREKLİ İŞÇİ KADROSUNA GEÇİŞ TALEBİ GERİ ÇEVRİLDİ

Adalet Bakanlığında alt işveren işçisi olarak görev yapan vatandaş, başvurusunda, 375 sayılı KHK bünyesinde sürekli işçi kadrosuna geçiş isteğinde bulunduğunu fakat bu talebinin reddedildiğini ifade ederek, işçilerin 2 Nisan'da kendisinin ise 30 Temmuz'da, eski hükümlü olarak idarede kadroya geçirildiğini belirtti.

İŞSİZLİK ÖDENEĞİ TALEBİ KABUL EDİLDİ

2 Nisan-30 Temmuz arasında herhangi bir geliri olmadığını, işsizlik ödeneği talebinin geri çevrildiğini ifade eden vatandaş, söz konusu döneme yönelik ödeneğin tarafına verilmesi talebiyle KDK'ye başvurdu. Başvuruyu değerlendiren KDK tarafından Adalet Bakanlığı ile iletişime geçmesinden sonra vatandaşın işsizlik ödeneği talebi yerine getirildi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal