Aksaraylı Çiftçiler, Coronavirüs Tedbirlerini Alarak Ekime Devam Ediyor

Türkiye'nin oldukça mühim tarım merkezlerinden olan, nüfusun çoğunluğunun geçim kaynağı olan üreticilikte Aksaray'da, coronavirüs salgınına rağmen çiftçiler üretim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

16.04.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 16.04.2020-14:53) Aksaraylı Çiftçiler, Coronavirüs Tedbirlerini Alarak Ekime Devam Ediyor

Türkiye'nin oldukça mühim tarım merkezlerinden olan, nüfusun çoğunluğunun geçim kaynağı olan üreticilikte Aksaray'da, coronavirüs salgınına rağmen çiftçiler üretim çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Ayçiçeği, patates ile şeker pancarı ekmeye başlayan üreticiler, hijyen kurallarına olanca ölçüde dikkat ediyor.

Aksaray Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, basın mensuplarına yaptığı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pekdemirli'nin emirleri doğrultusunda şehirde ekilmedik bir karış toprak bırakmayacaklarını belirtti.

Çiftçilerin şimdi 390 bin dekar alanda ekim işlemi yaptığını belirten Saklav, şu ifadeleri kullandı:

"Şehrimizin ekilebilir alanlarında şeker pancarı, ayçiçeği ve patates tohumları tarlalarla buluşuyor. İlk hasatımız da sarımsakta olacak inşallah, daha sonra arpa olarak devam edecek. Şu an için Aksaray'da tarımsal üretim aralıksız devam ediyor. Çiftçilerimiz tarlalarında ekim ve dikim işlerine devam ediyor. Kentte herhangi bir gıda maddesinin temininde, arzında ve pazarlamasında sıkıntı yok. Bizler de sahadayız, çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimiz üretiyor bizler de onlara destek veriyoruz. Gıda denetimlerimiz de aralıksız devam ediyor. Şehrimizdeki bütün gıda işletmelerini denetledik. Uyarıyoruz, rehberlik eğitimleri veriyoruz, böylelikle coronavirüs tedbirlerimizi almış oluyoruz. Çok şükür şu ana kadar ilimizde herhangi bir sıkıntımız yok."

Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak ise çiftçilerin ülke ekonomisine destek olduklarını aktararak, "Biz üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizin yanında olacağız. Şehrimizde yaşayan insanları doyurmaya devam edeceğiz. Devletimiz hep yanımızda. Hafta sonu büyükşehirlerde uygulanan sokağa çıkma yasağı, çiftçilerimize kaldırıldı. Bu da bizi gayet memnun etti. Tarım, hafta sonu olmayan bir meslektir. Tarlaları ekme sezonu. Biz üretmeye devam edeceğiz. İşi olmayan insanlarımız evlerinde kalsın." şeklinde konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal