Aile Yardımı Nedir, Ne Kadar Oldu?

Memurlara verilen aile yardımının 2022 yılında ne kadar olacağı merak konusu oldu. Memur eşine ve çocuğuna ayrı olarak ödenen aile yardımı ödeneği memurların maaşına ek olarak ödeniyor. Peki, ne zaman ve kimler alabilir?

18.01.2019-17:33 - (Son Güncelleme: 04.01.2022-13:15)

Ülkemizde farklı kadrolarda ve unvanlarda yüzbinlerce devlet memuru ve kamu personeli görev yapmaktadır. Devlet memurlarına net maaşlarına ek olarak, ek mesai, çocuk yardımı, eş yardımı gibi aile yardım ödeneği de verilmektedir. Birçok kişi aile yardım ödeneği ile ilgili bilgi sahibi değildir. Hem binlerce devlet memuru ve kamu personeli hem de kamu personeli ve devlet memuru olmak isteyen binlerce vatandaş aile yardımı ve aile yardım ödeneği hakkında aklındaki sorulara yanıt aramaktadır.

Yapılan kabine toplantısının ardından enflasyon zammı %5 oranından %7’ye çıkarılarak memurlara yapılan toplam zam oranı yüzde 30,5 oldu. Bununla birlikte memurlara yapılan aile yardımı da belli oldu. İşte detaylar…

NEDİR?

Aile yardımı, Devlet Memurları Kanunu’nun memurları ve onların ailelerini güvence altına alan maddeye dayanmaktadır. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu içerisinde yer alan 202, 204, 205. Maddelerinde, "Evli bulunan Devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. Bu yardım, memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi ve çocuklarından her biri için ödenir." ifadeleri yer almaktadır.


NE KADAR OLDU, NE ZAMAN ÖDENİR? 

Yapılan kabine toplantısının ardından memur maaş zamları %30,5’e çıkarılırken aile yardımlarının ne kadar ödeneceği de belli oldu. Buna göre; çalışmayan eş için 521 lira, 6 yaşından küçük çocuklar için 115 lira ve 6 yaşından büyük çocuklar için 57 lira olarak belirlendi.

Pek çok kişi aile yardım ödeneğinin ne zaman ödendiğini merak ediyor. Vatandaşlar "aile yardım ödeneği ne zaman ödenir?" sorusuna yanıt aramaktadır.  Aile yardımı veya aile yardım ödeneği her ay maaşla beraber hesaplara yatar.

KİMLER ALABİLİR?

Aile yardımı ödeneği evli ve çocuk sahibi olan devlet memurlarına verilir. Devlet memurları her ay aldıkları maaş haricinde aile ödeneği de alabilir. Aile ödeneği almak için bir takım şartlar vardır. Bunlardan ilki eşin çalışmamasıdır. Bununla birlikte evli olan iki kişinin de memur olması durumunda aile yardımı ödeneğini de erkek memur alır. Memurlara evlendiği tarih itibariyle çalışmayan eşi için ve çocuğu doğduğu tarihten itibaren aile yardımı verilir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal