AB'den 9,4 Milyar Euroluk Sağlık Programı Hazırlığı

Avrupa Birliği (AB), coronavirüs sebebiyle 9,4 milyar euro bütçeli yeni bir sağlık programı kurulacağını açıkladı.

28.05.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-15:57) AB'den 9,4 Milyar Euroluk Sağlık Programı Hazırlığı
Avrupa Birliği (AB), coronavirüs sebebiyle 9,4 milyar euro bütçeli yeni bir sağlık programı kurulacağını açıkladı.

Avrupa Birliği Komisyonu Sağlık ve Gıda Güvenliğinden Sorumlu Üyesi Stella Kyriakides, Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, AB'nin sağlık alanıyla ilgili yeni bir program oluşturacağını açıkladı.

Sağlıkla alakalı yaşanabilecek çeşitli denemelere karşı hazırlıklı olunması gerektiğini ifade eden Kyriakides, sağlık alanına yönelik yeni programa, AB'nin 2021-2027 senelerindeki bütçesinden toplam 9,4 milyar euro kaynak aktarılacağını belirtti.

Kyirakides, AB'nin sağlık alanındaki paradigmasının değiştiğini, vatandaşlarının sağlığına öncelik verdiklerini belirtti.

Programla, kriz hallerinde kullanılacak tıbbi malzemelerin stoklanacağını belirten Kyriakides, krizlere hızlıca müdahale etmek için sağlık personeli rezervi oluşturulacağını bildirdi.

Kyriakides, program çerçevesinde sağlık personellerine farklı eğitimler verileceğini, muhtemel sağlık risklerinin de daha yakın izleneceğini belirtti.

Programın uygulamaya alınması için Avrupa Parlamentosu'nun ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin onay vermesi gerekiyor.

Avrupa Birliği kuralları uyarınca, sağlık sektörü her ülkenin kendi egemenliği altında yer alıyor. Birlik genelinde ortak bir sağlık politikası olmasa da ülkelerin kriz durumlarında dayanışma ve koordinasyon halinde hareket etmesi isteniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal