ABD'de Maaş Vurgunu!

ABD'de işsizlik maaşı vurgunu yaşanıyor. ABD Devlet İstihdam Güvenlik Dairesi Başkanı da açıklamasında, sahtekârların hileli olarak yüz milyonlarca dolarlık işsizlik desteği almak için Washington'daki on binlerce kişinin bilgilerini kullandığını belirtti

22.05.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-16:18) ABD'de Maaş Vurgunu!
ABD'de işsizlik maaşı vurgunu yaşanıyor. ABD Devlet İstihdam Güvenlik Dairesi Başkanı da açıklamasında, sahtekârların hileli olarak yüz milyonlarca dolarlık işsizlik desteği almak için Washington'daki on binlerce kişinin bilgilerini kullandığını belirtti. Komiser Suzi LeVine, devletin sahtekarlığı araştırmak ve coronavirüs buhranı esnasında işsizlikte yaşanan büyük artış esnasında ödenen parayı geri almak için federal kolluk güçleri, finans kurumları ve ABD Çalışma Bakanlığı ile beraber çalıştığını bildirdi.

Washington Post'un haberine göre; LeVine, süren soruşturmanın detaylarını paylaşayamayacağını belirtti. Fakat, devlet aracılığıyla alınan karşı tedbirlerin yüz milyonlarca doların suçlulara gitmesinin önüne geçtiğini ve binlerce hileli iddiaların yapılmasını engellediğini dile getirdi.

İKİ GÜN BEKLEMELERİ GEREKECEK

Daha öncesinde, direkt para yatırma işlemi için müracat eden adaylar paralarını 24 ile 48 saat arasında alıyorlardı. Şimdi, ise 2 gün daha beklemeleri gerekecek.

Coronavirüs salgını, sebebiyle işletmeler Mart'ta kapanmaya başladığından beri Washington'da 1,1 milyondan fazla kişiye işsizlik ödeneği sağlamıştı.

ABD Çalışma Bakanlığı, haftalık işsizlik maaşı başvurularıyla ilgili bilgileri açıklamıştı. Bu verilere göre, ülkede ilk defa işsizlik maaşı talep edenlerin sayısı, 16 Mayıs ile biten haftada önceki haftaya göre 249 bin kişi azalarak 2 milyon 438 bin olmuştu.

Coronavirüs salgınının yansımalarını devam ettiği veriyle ilgili pazar beklentisi, 2 milyon 400 bin olarak gerçekleşmesi doğrultusundaydı.

İşsizlik maaşı başvurularının sayısıyla ilgili önceki haftanın verisi de 2 milyon 981 binden 2 milyon 687 bine yenilendi.

Böylelikle ABD'de ilk defa işsizlik maaşına başvuranların sayısı, coronavirüs salgınının iş gücü piyasasına yansımasıyla son 9 haftada toplam 38 milyon 615 bin olarak gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta itibariyle 4 haftalık ortalama işsizlik maaşı başvuruları da bir önceki haftaya kıyasla 501 bin kişi azalarak 3 milyon 42 bin oldu.

Bu esnada, devam eden işsizlik başvuruları, 9 Mayıs ile biten haftada bir önceki haftaya kıyasla 2 milyon 525 bin kişi artarak 25 milyon 73 bine çıktı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal