ABD'de Büyük Mağazalar Yüzbinlerce Çalışanını Ücretsiz İzine Çıkarıyor

ABD'de her gün artan coronavirüs salgını sebebiyle kapalı olan ünlü mağazalar personellerini ücretsiz izine çıkaracaklarını açıkladı.

31.03.2020-08:42 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-08:56) ABD'de Büyük Mağazalar Yüzbinlerce Çalışanını Ücretsiz İzine Çıkarıyor
ABD'de her gün artan coronavirüs salgını sebebiyle kapalı olan ünlü mağazalar personellerini ücretsiz izine çıkaracaklarını açıkladı.

ABD’de her geçen gün daha fazla yayılan coronavirüs  salgını sebebiyle bir süredir kapılarını kapatan büyük perakende mağazaları, personellerini ücretsiz izine çıkaracaklarını duyurdu.

Ülkenin önde gelen mağazalar zinciri Macy’s, Kohl’s ve Gap Inc, yüzbinleri bulan personellerine yönelik süren ücret ödemelerini bu hafta keseceklerini açıkladı.

Macy’s, 18 Mart’tan bu yana 600’den çok mağazasının geçici bir şekilde kapalı olduğunu ve bu sebeple satışlarda büyük kayıp yaşadıklarını ifade ederek, 125 bin personelinin çoğunu bu hafta ücretsiz izne çıkaracağını bildirdi.

Wisconsin merkezli perakende satış mağazası olan Kohl’s da 120 bin personelinden 85 binine ücretsiz izin vereceğini belirterek, mağazalarının çalışmalarını  asgari seviyeye indireceğini belirtti.

Giyim mağazası Gap'in sözcüsü Sandy Goldberg, mağazalarında çalışan 129 bin çalışanın 80 binin bu hafta ücretsiz izne çıkacağını açıkladı.

Ücretsiz izne ayrılan personellerin sağlık sigortalarının süreceği belirtildi.

Konu olan firmalar salgın sebebiyle geçici kapanma kararı verirken, iki haftalık bir takvime bakarak personellerine ödeme yapmayı sürdüreceklerini belirtmişti.

Ülkede haftalardır etkisi devam salgından dolayı önümüzdeki günlerde daha fazla firmanın ödeme problemi yaşayarak personellerin ücretsiz izne çıkarması bekleniyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal