ABD Varlık Alımını Artırabilir!

ABD, varlık alımını artırabilir. Bu açıklama Chicago Fed Başkanı Evans'tan geldi. Bu durumda. ABD'den Türkiye gibi ülkelere daha fazla dolar gelebilir.

09.10.2020-18:01 - (Son Güncelleme: 09.10.2020-18:02) ABD Varlık Alımını Artırabilir!

Chicago Fed Başkanı Evans, Kovid-19 pandemisi nedeniyle bozulan ekonomide, toparlanmanın yavaşlaması halinde, FED’in varlık alımlarını artıracağını kaydetti.

Başkan Charles Evans, ekonominin daha da olumsuz bir yapıya evrilmesi ya da toparlamanın hız kaybetmesi ile faizi sıfır düzeyinde tutulurken, daha fazla mali destek beklerken, eş zamanlı olarak daha fazla varlık alımına gidebiliriz, dedi.

VARLIK ALIMI ARTTIRILABİLİR

ABD’nin hali hazırda varlık alımı içinde esneklik olduğu tespitini yapan, Chicago Fed Başkanı Evans, mevcut yapının genişleme imkânı tanıdığına dikkat çekti.

Ekonomide yılın en iyi döneminin geride kaldığı tespitini yapanların, aktivitenin azaldığı, ekonominin yavaşladığı bir döneme girildiği tespitini de yaptı.

EVANS: EKONOMİ KÖTÜLEŞECEK!

Evans, kışla birlikte, pandeminin etkisini arttırmasının beklendiğini ve bu durumun ekonominin daha da kötüye gideceğine yönelik sinyaller taşıdığını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal