ABD Meclisi 2,2 Trilyonluk Teşviki Onayladı!

ABD Meclisi, 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketini onayladı. Paketle, ABD vatandaşlarına ikinci kez 1.200 dolarlık ödeme yapılacak.

02.10.2020-09:19 - (Son Güncelleme: 02.10.2020-09:15) ABD Meclisi 2,2 Trilyonluk Teşviki Onayladı!

ABD’de, Trump yönetimi ile Demokratlar arasında bir süredir tartışma konusu olan, 2,2 trilyon dolarlık teşvik paketi, ABD Temsilciler Meclisi’nde onaylandı.

Paket, ABD vatandaşlarına ikinci kez bin 200 dolarlık doğrudan nakdi yardım anlamına geliyor.

Buna karşın, teşvik paketinin, Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato’da reddedilmesi bekleniyor.

TRUMP, 1,3 TRİLYON DOLARI BENİMSEMİŞTİ

Cumhuriyetçilerin 600 milyar dolar olarak benimsediği, teşvik paketini, Demokratlar 2,2 trilyon dolar olması gerektiğini savunmuş, Başkan Trump ise rakamı 900 milyar dolar düşürerek, 1,3 trilyon dolar olabileceğini belirtmişti.

PELOSI,TRUMP’A SEÇİMLERİ İŞARET ETMİŞTİ!

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, 3 Kasım’daki Başkanlık seçimlerini işaret ederek, ‘Trump, seçimlerden önce paketin çıkmasını istiyorsa, paketi onaylar’ demişti.

Paket üzerinde anlaşma olmasa da, Temsilciler Meclisi’nde, 207 red oyuna karşın, 214 oyla onaylandı. Pakete, 18 Demokrat üyenin de red oyu verdiği gözlemlendi.

SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK

Meclis’ten geçen teşvik paketi önce, Senato’ya gidecek, burada da onaylanması durumunda, Başkan Trump’ın onayına sunulacak.

2,2 trilyon dolarlık teşvikle birlikte, kesilen 600 dolarlık işsizlik maaşının da yeniden bağlanarak, yıl sonuna kadar verilmesi planlanıyor.

İKİNCİ TUR MAAŞ KORUMA ÖNGÖRÜLÜYOR

İkinci tur maaş korumanın yanı sıra, pandeminin ilk vurduğu ulaştırma sektöründen, hava yolu şirketlerine 25 milyar dolar, Virüs testleriyle ilgili 75 milyar dolar ayrılması ve pandemi şartlarında verilecek eğitim alanında kullanılmak üzere 225 milyar dolar, bütçe ayrılması planlandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal