ABD, Çin'e Ekonomik Baskıya Başlıyor

ABD Başkanı Donald Trump, Çin'den ithal edilen ürünlere yüzde 25 ek gümrük vergisi almaya hazırlanıyor. Bu vergi ilk başta yüzde 10 olacak sonrasında artırılacak.

01.08.2018-10:59 - (Son Güncelleme: 01.08.2018-10:52) ABD, Çin'e Ekonomik Baskıya Başlıyor

Trump hükümeti, ticaret politikası çerçevesinde taviz almak için üstünde baskı kurmaya uğraştığı Çin'den ithal 200 milyar dolar tutarındaki ürüne yüzde 25 gümrük vergisi uygulamaya hazırlanıyor. Beyaz Saray'ın planın detaylarını bugünden sonra ilan etmesi bekleniyor.

YÜZDE 10 YÜKSELTMİŞTİ

Mesele hakkında bilgi sahibi bir kaynak gümrük vergisinin ilk başta yüzde 10 olarak tespit edilmesinin ardından yüzde 25'e çıkarılabileceğini söyledi.

Gümrük vergisini yükseltme tasarısı, halkın görüşüne açılmasının birkaç hafta ardından devreye sokulabiliyor. Fakat gündeme gelmesi dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret anlaşmazlığında gerilimin yükseleceğine işaret ediyor.

Gümrük vergisi gelecek ürünler içinde gıda, kimyasallar, çelik, aluminyum ve tüketici ürünleri yer alıyor.

İLK UYGULAMA TEMMUZ AYINDA BAŞLAMIŞTI

ABD temmuz ayının başında, Çin'den ithal edilen 34 milyar dolar tutarındaki ürünlere dönük ilave gümrük vergisi uygulamasını resmen başlatmıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ürünlerine getirdiği ilave gümrük vergisinin, diğer ülkeler için de aldığı vergi yükseltmesi kararından doğan zararlarını telafi etme için verildiğini duyurmuştu. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal