AB Yine Kıvırdı! Teklif: İmtiyazlı Ortaklık

Türkiye’ye Almanya’nın Aralık’ta teklif etmesi beklenen, serbest dolaşım hakkı ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi anlaşmalarının, Oruç Reis’e takıldığı öğrenildi!

20.10.2020-12:44 - (Son Güncelleme: 20.10.2020-12:48) AB Yine Kıvırdı! Teklif: İmtiyazlı Ortaklık

 Haber365Özel-Ekonomi Servisi

Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi'nde Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Aralık’ta, AB ile Türkiye'nin vize serbestisini görüşeceğini duyurmuştu.

Gümrük Birliği’nin (GB) güncellenmesi konusunun da masada olacağı toplantı için Merkel, ‘Pozitif konular, Türkiye’nin de, AB’nin de yararına olacaktır’ sözleri ile bir yakınlaşmaya işaret etmişti.

Kapalı kapılar ardında, Türkiye ile Almanya’nın görüşmelere başladığı belirtilmişti.

Haber365’te, Türkiye’ye bir imtiyazlı ortaklık konusunun gündeme getirileceğini ifade etmişti.

TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Türkiye’nin Aralık ayında, Almanya ile görüşmesinde, Türkiye’ye yapılacak tekliflerin, AB zirvesi sonrasına bırakıldığını ileri sürerek, ‘Türkiye’den Oruç Reis’i çekmelerini istiyorlar’ dedi.

Doğu Akdeniz’deki gerilimde, AB’den, Türkiye’ye yönelik yaptırım sesleri yükselse de, Almanya’nın ağırlıklı etkisi ile herhangi bir yaptırımın uygulanmayacağı belirtiliyor.

Prof. Şen, Doğu Akdeniz gerilimi nedeniyle, AB Zirvesi öncesi,  Şengen’in (Schengen) bu nedenle gündemde olmayacağını kaydetti.

GB GÜNCELLEMESİNDE, AB DAHA KAZANÇLI!

AB’nin, GB güncellemesi ile çok daha kazançlı olmasına karşın, Şen, Türkiye’yi cezalandırmak için gündemden çıkardıkları, tespitini yaptı.

TÜRKİYE’YE ÖZEL STATÜ GÜNDEMDE

2004-2006 yılları arasında, Türkiye’ye önerilen özel statünün yine gündemde, olduğunu belirten, Şen, ‘Avrupa Konseyi kurallarına riayet etmediği savı ile 2 sene önce, Türkiye’yi yedeğe aldılar. Ve şimdi, o şartları yerine getirmemiz isteniyor’ dedi.

MERKEL, TOPAL ÖRDEK

Almanya Şansölyesi Merkel’in görevinde, son 11 aylık periyoda girdiğine işaret eden, Şen, sonrası için yapılacak projeksiyonların, zor, olduğunu söyledi.

2021 yılı sonunda, Almanya’da yapılacak seçimleri, Sosyal Demokratlar kazanırsa, Türkiye ile soğukluğun sürmesi bekleniyor.

Şen’e göre, Hristiyan Demokratlar ve Annegret Kramp-Karrenbauer Türkiye’ye olumlu bakıyor.

SEÇİMLERDE TÜRKİYE LEHİNE KONUŞMA BEKLEMEYİN!

Almanya’nın, seçim atmosferine girdiğini anımsatan, Şen, ‘Artık Türkiye lehine konuşma beklemeyin’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal