70 Yaş Üstü Kişilere Kredi Veren Bankalar Hangileri?

İnternette en çok araştırılan konulardan biri de 70 yaş üstüne hangi bankaların kredi verdiği. 70 yaş üstü kredi veren bankalar var mı?70 yaşından sonra hangi bankalardan kredi alınabiliyor? İşte bu sorunların cevapları…

06.06.2020-17:36 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-17:05) 70 Yaş Üstü Kişilere Kredi Veren Bankalar Hangileri?

Her bankanın kendine göre bir çalışma prensibi vardır. Çoğu banka 65 yaşın üstündeki kişilere kredi vermemektedir.

Eğer 65 ve 65 yaş üstüyseniz bu bankalar hakkında yeterli bilgiye sahip olmalısınız. Çünkü sadece 65 yaş üstüne değil 70 hatta 80 yaşın üstündekiler bile kredi alabiliyor.  

70 yaşında veya üzerinde olup kredi almayı düşünenlerin öncelikle emekli olması gerekiyor. Banka politikalarına da uygun bir kişiyseniz kredi almamanız için hiçbir sebep yok.  Peki 70 yaş ve üzerine kredi veren bankalar hangileri?

Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Denizbank, PTT Bank, ING Bank, Burgan Bank, ICBC Bank, İş Bankası ve Garanti BBVA 70 yaş ve üzerindekilerin kredi alabileceği bankalar.

KREDİ SİCİLİNİZ TEMİZ OLMALI

Tabi bankaların da bazı şartları var. Kredi verecek banka öncelikle kişinin kendi bankasından maaş almasını istemektedir.

Öte yandan, kredi alabilmeniz için en önemli konu kredi sicilinizdir. Kredi sicili kötü olanlar ve  bankalardan icralık olanlar kredi alamazlar. Başvurudan önce kredi sicilinizi öğrenmenizde fayda var.

70 yaş üzerinde sadece ihtiyaç kredisi veren Ziraat Bankası, 70 yaş üzerindeki emeklilere bu bankadan maaş almaları şartıyla 50.000 TL’ye kadar kredi imkanı sağlıyor. Aldığınız krediye de 60 ay vade yapılabiliyor. Bu krediyi almanız için vade ile yaşınızın toplamı 80 olması gerekiyor.

80 YAŞ ÜSTÜNE KREDİ VEREN BANKALAR DA VAR

Vakıfbank ise maaş alan 70 yaşının üzerindekilere sadece ihtiyaç kredisi veriyor. İhtiyaç kredisi başvurusunda 30.000 TL’ye kadar kredi verilebiliyor. Bunda da önemli olan yine kredi sicili ve hayat sigortası. Vakıfbank müşterilerine 75 yaşına kadar kredi imkanı sunuyor.

Emekli maaşını PTT’den alanlar PTT’nin anlaşmalı olduğu Aktifbank, Denizbank, ING Bank, TEB ve Burgan Bank üzerinden kredi başvurusu yapabiliyor.

Denizbank 80 Yaşına kadar, Aktifbank 83 yaşına kadar, ING Bank 75 yaşına kadar, TEB 70 yaşına kadar ve Burgan Bank 81 yaşına kadar kredi veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal