6 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıklamasına göre, 1'i kanser, 5'i diyabet ilacı geri ödeme listesine alındı!

18.10.2020-11:52 - (Son Güncelleme: 18.10.2020-12:48) 6 İlaç Geri Ödeme Listesine Alındı!

Vatandaşın en temel sorunu olan sağlığa yönelik alınan önlemler sıkılaştırılıyor.

Bu doğrultuda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aktarılan bilgiye göre bazı kanser ve diyabet ilaçları geri ödeme listesine alındı.

Bakanlık, geri ödeme listesine alınan 65 ilacın 63'ü yerli üretim olduğunu dile getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), internet sitesinde yeni düzenlemelerin paylaşıldığını aktaran Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, kanser ve diyabet ilaçlarına yapılan söz konusu düzenlemeyi açıkladı.

Bakan Selçuk, 1’i kanser, 8’i solunum hastalıkları, 5’i diyabet ilacı olmak üzere 65 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını açıklayarak, bu ilaçlardan 63’ünün yerli üretim olduğunu belirtti.

HANGİ İLAÇLAR GEİ ÖDEME LİSTESİNE ALINDI?

Bakan Selçuk, ''Sosyal Güvenlik Kurumumuzda bu eklemeyle birlikte bedeli ödenen toplam ilaç sayısı 8 bin 862'ye ulaştı.'' ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ilaçları Sosyal Güvenlik Kurumu ile sözleşmeli eczanelerden temin edebileceklerini belirten Bakan Selçuk, ''İlaçların hastalarımıza şifa olmasını temenni eder, vatandaşlarımıza sağlıklı bir ömür dilerim'' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal