53 Havalimanı Coronavirüse Karşı Sertifikalandırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibarıyla 47 havalimanı daha uçulabilir sertifikasını almaya hak kazandı." açıklamasında bulundu.

05.06.2020-13:16 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-12:55) 53 Havalimanı Coronavirüse Karşı Sertifikalandırıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibarıyla 47 havalimanı daha uçulabilir sertifikasını almaya hak kazandı." açıklamasında bulundu.

Bakan Karaismailoğlu, coronavirüs salgınıyla ilgili olarak havalimanlarının Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun tahminleri doğrultusunda sertifikalandırıldığını ifade ederek, "Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibarıyla 47 havalimanı daha uçulabilir sertifikasını almaya hak kazandı." şeklinde konuştu.

Bakan Karaismailoğlu, yazılı açıklamasında, Çin'de meydana gelen ve tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgınına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan mücadelenin şimdiye kadar başarılı şekilde devam edildiği bildirdi.

Coronavirüs salgınına karşı olarak havalimanlarının Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tahminleri doğrultusunda sertifikalandırıldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Havalimanları Covid-19’a karşı tüm tedbirlerini alıyor. Daha önce sertifikasını alan 6 havalimanına ek olarak bugün itibarıyla 47 havalimanı daha uçulabilir sertifikasını almaya hak kazandı. 53 havalimanı artık salgına karşı önlemlerle donatılarak, güvenli bir şekilde vatandaşımıza hizmet verecek." diye konuştu.

Karaismailoğlu, sertifikasyon programıyla bütün havalimanlarının salgın önlemleriyle yeniden düzenlenmeye başlandığını belirtti. Program kapsamında bilgilendirme ve kontrollerin Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapıldığını aktaran Bakan Karaismailoğlu, yeni normalleşme döneminde İstanbul, Sabiha Gökçen, İzmir Adnan Menderes, Antalya, Esenboğa ve Trabzon olmak üzere 6 havalimanının sertifikasyon sürecini bitirerek 1 Haziran'da yurt içi seferlerinin başlatıldığını anımsattı.

Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"53 havalimanımızın artık Covid-19 salgınına karşı tüm tedbirleri aldığı tescillendi. Bizim tedbirlerimiz seyahatin her aşamasında. Vatandaşımızın gönlü ferah olsun. Havalimanlarında ve uçaklarda tüm sağlık tedbirlerini en üst düzeyde aldık. Sertifika verilen tüm havalimanlarımızda önceliğimiz vatandaşlarımızın sağlığı ve güvenliği."

Bakan Karaismailoğlu, salgın döneminde ülkemizin kendine yetmesi dışında bugün itibariyle 102 ülkeye tıbbi malzeme desteği yapıldığı anımsatılarak, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde paylaşarak ve üreterek büyümeye, güçlenmeye devam edeceğiz." denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal