40 Ülkeye Uçuşlar Başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Haziran ayında kademeli olarak, 40 ülkeye uçuşları başlatmayı planlıyoruz." dedi.

04.06.2020-13:33 - (Son Güncelleme: 04.06.2020-15:07) 40 Ülkeye Uçuşlar Başlıyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Haziran ayında kademeli olarak, 40 ülkeye uçuşları başlatmayı planlıyoruz." dedi.

Coronavirüs salgınında vaka sayılarının azalması üzerine normalleşme sürecine geçiş yapıldı.

Bu boyutta yurt içi uçuş seferleri başlatılırken, yurt dışı uçuşlarının da başlayacağı açıklandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, olayla alakalı açıklamada bulunarak haziranda aşamalı olarak, 40 farklı ülkeye seferlerin başlatılmasının planlandığını söyledi.

15 ÜLKEYLE ANLAŞILDI

İlk etapta, yurt dışı seferlerinin karşılıklı açılmasıyla alakalı 15 ülke ile ön anlaşma yapıldığını aktaran Karaismailoğlu, “Dış hat uçuşlar için 92 ülke ile iş birliğimiz devam ediyor. Kuruluşlar ve muhatap ülkeler ile uçuşların emniyetli bir şekilde yapılması noktasında görüşüyoruz. Halihazırda dış hat uçuşların karşılıklı açılması için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Avusturya, Litvanya, Sırbistan, Kazakistan, Arnavutluk, Beyaz Rusya (Belarus), Birleşik Arap Emirlikleri, Moldova, Özbekistan, Ukrayna, Fas, Ürdün, Sudan ve İtalya ile mutabakat sağladık.” şeklinde konuştu.

Karaismailoğlu, salgın sürecinde dünyanın tüm ülkelerinin bu gibi önlemleri aldığının altını çizerek, şu açıklamalarda bulundu:

“Covid-19’a karşı tüm dünya kendi çapında tedbirlerini aldı. Ülkeler dış hat uçuşlarını azaltarak hatta kapatarak salgını önleme çabasına girişti. Ancak tüm dünyada mücadelede önemli bir eşiği geride bıraktığımızı düşünüyoruz. Artık küresel olarak bağlarımıza, ticaretimize devam etmek durumundayız. Yeniden ‘bismillah’ diyoruz. Yola çıkıyoruz.”

DIŞ HATLAR UÇUŞ AYRINTILARI

Bakan Karaismailoğlu, yurt dışı uçuşlarıyla alakalı ayrıntıları paylaştı:

10 Haziran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bulgaristan, Katar, Bahreyn, Yunanistan.

15 Haziran, Almanya, Azerbaycan, Avusturya, Çek Cumhuriyeti (Çekya), Hırvatistan, İsviçre, Hong Kong, Japonya, Litvanya, Macaristan, Polonya, Sırbistan, Romanya, Singapur, Tacikistan, Slovenya.

20 Haziran, Kazakistan, Hollanda.

22 Haziran, Arnavutluk, Danimarka, Bosna Hersek, Estonya, Güney Kore, İrlanda, Finlandiya, Karadağ, Letonya, Kırgızistan, Lüksemburg, Slovakya, Norveç.

25 Haziran, Belçika.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal