3.600 Ek Gösterge İçin Son Turlar; Tüm Kamu Personelini mi Kapsayacak?

Milyonlarca memurun beklediği 3.600 ek gösterge turları sürüyor. Memurlar, hafta içerisinde ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı sonrasında da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’la görüşmüşlerdi.

19.04.2019-09:19 - (Son Güncelleme: 19.04.2019-09:09) 3.600 Ek Gösterge İçin Son Turlar; Tüm Kamu Personelini mi Kapsayacak?

Memur heyeti geçtiğimiz akşam da, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'la bir araya gelerek önemli görüşmeler yapmıştı. Görüşmede hâlihazırda Plan ve Bütçe Komisyonunda bulunan 3600 ek gösterge düzenlemesinin Meclis’e vakit kaybetmeden getirilmesi talep edildi. Bununla birlikte memurların diğer sıkıntısı olan sözleşmeli personel statüsü ve yardımcı hizmetler meseleside masaya yatırılan konular arasındaydı.

SEÇİM VAADİ ARADINDA

3.600 ek gösterge, 24 Haziran Genel Seçimleri öncesinde hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hem de AK Parti’nin seçim vaatleri içerisinde bulunuyordu.

Ek gösterge düzenlemesi, ilk 100 günlük eylem planında bulunmazken ikinci 100 günlük eylem planında yalnızca öğretmenlere verileceği ifade edilmişti. Fakat memur cephesi bunun adil olmayacağını, tüm kamu çalışanlarına verilmesi gerektiğini öne sürmüştü.
Memur sendikaları ek göstergenin tüm kamu çalışanlarına verilmesini, bu talepleri uygulamaya geçirilmezse bile tüm kategorilerde puan artışı istiyor. Memur-Sen 600 puan, Kamu-Sen ise 800 puanlık artışın sıkıntıları çözebileceğini düşünüyor. Her iki sendika bununla birlikte, kamuda çalışan sözleşmeli personelin aile bütünlüğünü sağlanması için ‘sözleşmeli personel’ statüsünün kaldırılmasını talep ediyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal