30 Yıl Üstü Emekli İkramiyesi Dilekçe

Geçtiğimiz yıllar çok fazla sözü edilen konulardan birisi olan, otuz yıldan fazla çalışan memur emeklilerimizin fazla çalışmalarına verilmesi planlanan ikramiyelerin ikinci aşamasına gelindi.

25.03.2020-16:45 - (Son Güncelleme: 25.03.2020-16:44) 30 Yıl Üstü Emekli İkramiyesi Dilekçe

Binlerce emekliye umut ışığı olan kararla, 7 Ocak 2015 tarihinden önce emekli aylığı bağlanan memur emeklilerimizin emeklerinin karşılığını alacakları bir süreç başlatılmış oldu.

İlk Meşaleyi Kim Yaktı?

Bu sürecin başlamasında yine emektar bir memurumuzun haklarını korumaya çalışması etkili oldu. Otuz yılı aşkın süre memuriyette aktif olarak faaliyet gösteren ve emekliliğinde haklarını tam olarak aldığına inanmayan bir memurumuzun, hakkını alabilmek adına dava açmasıyla başlayan bu zorlu süreçte mutlu edici bir sonuç ortaya çıktı. Dava sonucunda emekli memurun haklı bulunmasıyla başlayan örnek dava durumu, tüm memurlara uygulanması kararıyla binlerce insana emeklerinin karşılığını alma fırsatı sundu.

Her Emekli Faydalanabilecek Mi?

Memur emeklilerinin haklarını alabilmeleri için mutlaka 30 yıl üstü memur emekli ikramiyesi dilekçe vermeleri gerekiyordu. Bunun dışında kalan emekliler bu imkandan faydalanamayacaklar.

Başvuru Yapılmadıysa Alabilir Mi?

Zamanında ikramiye dilekçelerini SGK ya bildirmeyen emekliler ve yakınları açısından 30 yıldan fazla çalışmış olsalar dahi şuan için yeni bir durum söz konusu değildir. Fakat bir af olması açısından belirtilen sürede başvuru yapmayan emekliler ve yakınlarından yoğun talep olması durumunda belirtilen süreyi aşmış olan emeklilere de yeniden bir imkan verme açısından SGK’nın kayıtsız kalmayacağı düşünülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal