2020'de Türkiye'yi Ziyaret Eden Rus Turist Sayısı 7 Milyon Olacak

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, "Gelecek yıl Rusya’dan gelen turist sayısının 7 milyonu geçmesini bekliyoruz." dedi.

15.06.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 15.06.2019-13:29)

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, Rus polisinin tatil yapabileceği ülkeler arasına Türkiye’nin dahil edilmesiyle turist sayısında önemli bir artış beklediklerini söyleyerek, “Gelecek yıl Rusya’dan gelen turist sayısının 7 milyonu geçmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’ye gelecek Rus vatandaşlarının belirli bir kısmının kısıtlı olmasının, bir süredir kendilerini rahatsız eden bir konu olduğuna değinen Bağlıkaya, “Çeşitli defalar hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem TÜRSAB, çeşitli mercilere müracaat ederek bunun düzeltilmesi konusunda yardımlar istedik. Sonunda ses duyuldu demek ki, böyle bir karar aldılar. Hepimiz çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.

Rusya’da önemli bir pazarın tekrar Türkiye turizmine açıldığına işaret eden Bağlıkaya, “Çünkü aileleriyle birlikte baktığınız zaman 4-5 milyonluk bize seyahat edemeyen bir pazar yeniden açılmış oldu.” şeklinde konuştu.

Seyahat programlarının ve tur operatörlerinin 2019 için kapasitelerinin belirlenmiş olduğuna dikkati çeken Bağlıkaya, “Dolayısıyla bu yeni pazarın bu yıl tamamıyla yansıyacağını düşünmüyorum ama 2020’den itibaren çok ciddi artışlar gelecektir. Gelecek yıl Rusya’dan gelen turist sayısının 7 milyonu geçmesini bekliyoruz.” dedi.

Bağlıkaya, 2019’da da hedef koyulan 6 milyonun bu sayede üzerine çıkılacağını belirterek, “6,5 milyon turist sayısı zorlanacak gibi geliyor. 4-5 milyonluk, bugüne kadar seyahat etmek istediği halde seyahat edememiş bir kitle var. Bunların hiç değilse yüzde 10’u yüzde 15’i yansıyacaktır.” diye konuştu.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal