2019 KOBİ Kredisi Destek Veren Bankaların Listesi Açıklandı

KOBİ destek kredisi 2019 başvuru şartları nedir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Kobi kredisi veren bankalar hangileri? İşte yanıtı...

15.01.2019-17:01 - (Son Güncelleme: 15.01.2019-16:50) 2019 KOBİ Kredisi Destek Veren Bankaların Listesi Açıklandı

Kobi destek kredisi 2019 başvuru şartları nedir sorusu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. KOBİ kredisi veren bankalar hangileri? Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı açıklamalarda binlerce KOBİ'nin merakla beklediği yeni haberleri duyurdu. KOBİ'leri heyecanlandıracak olan kredi paketi için bankalar birliği ve 13 banka destek sağlıyor. Peki hangi bankalar KOBİ'lere destek veriyor, kredi alma şartları neler?

Bakan Albayrak bu kredi paketi hakkında, 'reel ekonomimiz açısından çok önemli' ifadelerini kullandu. Paket ile piyasadaki belirsizlik kaynaklı likidite daralmasının en aza ineceğini belirtti. KOBİ’lere kredi desteği paketine Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB Bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi,Alternatif Bank, Ziraat Katılım, Al Baraka olmak üzere 13 banka destek sağlıyor.

KOBİ NE NEDEK?

KOBİ açılım olarak küçük ve orta boyutlu işletmeler anlamındadır. Bir işletmenin KOBİ olabilmesi ve KOBİ’ler için yapılmış düzenleme, teşvik ve hibelerden faydalanabilmesi için öncelikle yapısal ve mali özelliklerinin ilgili resmi tanıma uygun olması lazım. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) Tanımı ve Nitelikleri Belirleyen Yönetmelik, günün şartlarına göre düzenlenerek 24 Haziran 2018 tarihli resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

KOBİ DESTEK KREDİSİ VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

Berat Albayrak konuşmasında, 'Programa 13 banka destek veriyor. Az önce TBB Başkanımız 13. banka olarak Şekerbank'ın da katılmak istediğini açıkladı' açıklamasında bulundu.

FAİZ ORANI NE KADAR?

6 ay ana para ödemesiz, aylık 1.54 faiz oranı ile söz konusu kredi verilecek.

KOBİ KREDİSİ DESTEK VEREN BANKALAR HANGİLERİ?

KOBİ’lere kredi desteği paketine Denizbank, QNB Finansbank, Garanti Bankası, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, TEB Bankası, Vakıf Katılım, Yapı Kredi,Alternatif Bank, Ziraat Katılım, Al Baraka olmak üzere 13 banka destek sağlıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal