2017'nin Asgari Ücreti Belli Oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu yeni asgari ücreti açıkladı. Buna göre asgari ücret brüt 1777 lira net 1404 lira oldu.

29.12.2016-10:40 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) 2017'nin Asgari Ücreti Belli Oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu yeni asgari ücreti açıkladı. Buna göre asgari ücret yüzde 8 artış ile brüt 1777 lira net 1404 lira olarak belirlendi. Böylece asgari ücrete 104 lira zam yapılmış oldu.

ASGARİ ÜCRET BRÜT 1777 NET 1404 LİRA OLDU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, asgari ücret düzenlemesine ilişkin olarak açıklama yaptı. Bakan Müezzdinoğlu yeni asgari ücreti brüt 1775 lira, net olarak da 1404 lira olarak açıkladı.

YENİ ASGARİ ÜCRET 104 TL ARTTI

Asgari ücret 2017'de yüzde 8 oranında arttı. Brüt asgari ücret bin 777,50 TL olarak belirlenirken net asgari ücret ise bin 404 TL olarak belirlendi. Bu durumda 104 TL zam yapılmış oldu.

TEK KADEMELİ ARTIŞ

Asgari ücret 2017'de tek defada yani 1 Ocak itibariyle iki kademeli artış olmamasına karar verildi. İşveren ve Hükümet, 2 kademeli artış isterken Türk-İş tek kademeli artış istedi ve tek kademeli artışta karar kılındı.

EVLİ EV ÇOCUKLU 1500 TL ALACAK

Bu zam ile evli ve 3 çocuklu bir çalışanın eline yaklaşık 1500 tl gibi net bir rakam geçecek.

"ORTAK KARAR VERMEYE ÇALIŞTIK"

Öncelikle işçi kardeşlerimizin mutlu olamadığı, işverenin de çok mutlu olamadığı, Bakan olarak benim de mutlu olamadığım ama paylaşarak sıkıntıları azaltacağımız bir yolculuk içindeyiz. Ortak karar vermeye çalıştık.

İŞVERENLERE TEŞEKKÜR

Bakan Müezzinoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Öncelikle işçi kardeşlerimizin çok mutlu olamadığı, işverenin de çok mutlu olamadığı bir Bakan olarak benim de çok mutlu olamadığım ama neticede yarınlarımızın huzurlu, güvenli, istikrarlı ve başaralı geçmesi için paylaşarak sıkıntıları azaltacağımız, daha büyük başarılara yürüyeceğimiz bir yolculuğu yapmak niyetiyle ortak karar vermeye çalıştık. Dün gece geç saatlere kadar ve bu sabaha kadar çok koştuk. Gönlüm arzu ederdi ki, işçi kardeşlerim adına Türk-İş'in de burada imzası olması. Bunu başaramadık, üzgünüm. İşverenin de zorluklarını anlayarak, paylaşayarak, bu zorluklarda yine ülke koşullarının, imkanlarının değerlendirilmesi çerçevesinde onlara da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Asgari ücret miktarını işverenlerle birlikte imzalayabildiğimiz için onlara teşekkür ediyorum, 3'lü yapamadığım için de üzüntülerimi ifade etmek istiyorum.

Asgari ücretin yılbaşından itibaren yılın geneline iki kademeli olmamasına karar verdik. Hükümet olarak ve işveren talebi de iki kademeli olması talep ediliyordu. Esasında biz bütçe planlamasında iki kademeli yapmıştık. Ama işçi kesiminden ve Türk-İş'ten gelen talep, bir defada yılın tamamında olsun talebini değerlendirdik. En azından bu talebi yerine getirmiş olmanın huzurunu kendi adıma ifade etmek isterim. Hükümet olarak bütçe planlamasını yaparken enflasyonu 6,5 olarak hesaplamıştık. Burada asgari ücretteki artış oranını yüzde 8 olarak yaklaşık karara bağladık.

Yaklaşık bin 300 liraya 104 TL ekledik. Böylece asgari ücret yeni yılda 1404 lira oldu. Bu durumda yeni yılda net 1404, brüt 1777 TL oldu.

Bu çerçevede tekrar Türkiş ve DİSK'e teşekkür ediyorum. Çalışan arkadaşlarımıza ve işverenlere de hayırlı ve bereketli olsun diyorum. Kaynak: AA

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal