2. El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Araba almak herkesin hayalidir. Bu hayallerin gerçekleştirilebilmesi için daha uygun yöntemle hayallerine kavuşmak isteyenler ikinci el araç satın almaya başvuruyorlar. 2. El otomobil alırken nelere dikkat edilmeli sorusu ise bu aşamada ayrı bir öneme sahip olmuştur.

25.07.2020-14:23 - (Son Güncelleme: 25.07.2020-14:20) 2. El Otomobil Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Hayalleri daha uyguna sağlamak isterken daha çok masraf yaparak büyük zarara uğrayabilirsiniz. İkinci el araba satın alınırken araba dışında ekstra devir işlemleri, vergiler, sigortalar gibi işlemler fiyata dahil edilmez. Bu tarz fiyata dahil edilmeyen işlemler ise önden bir hesaplamanın gerçekleştirilip sonradan eklenilmesi lazımdır.

İstenilen Doğru Araç Seçimi

İlk öncelikle ihtiyaçlarınızın belirlenmesi hangi model araç almak istediğiniz konusunda sizi yönlendirecek bir adımdır. Bu yüzden araç almadan önce isteklerinizi belirlemeniz araç satın almada işinizi kolaylaştırır. Her aracın özellikleri farklı olur. Sizin araç istemedeki durumu iyi bilmeniz gerekir. Örneğin yakıtının az harcanması önemliyse bu konuda özellikleri olan araçlara bakmalısınız. Eğer ki az yakan arayıp az yakmayan bir araç alırsanız satın almanızda aslında bir nevi zarara uğramış olursunuz.

Aracın Piyasa Değeri İyi Bilinmeli

Almak istediğiniz modelin belirlenmesinin ardından aracın piyasa değeri araştırılması büyük önem arz eder. 2. El otomobil alırken nelere dikkat edilmeli sorusunu soranlar ilk öncelikli olarak maddiyattan dolayı araç fiyatının belirlenmesinde etkisi olan piyasa araştırması yapılmalıdır. Piyasayı araştırırken aracın yaşı gibi etkilerin de hesaplanmasının yapılması lazımdır. Tüm bu hesaplamalar sonucunda ise satıcı ile pazarlığınızı da yaparsınız.

Aracı Öncesinde Gözle Görmek

Satın almak istediğiniz aracı görmeden arabayı satın almayın. Öncesinde ise satıcıya araçla alakalı merak ettiğiniz soruları sorabilirsiniz. Soruların sorulması ardından aracı görmek kafanızdaki soruların tam olarak cevaplanmasını da sağlar. Sonuçta satıcı daha fazla özellik sıralayabilirken sizin kendinizin aracı görmesi ortada yalan ifadelerin oluşmasına da engeldir. Ayrıca hem bu aşamada izin alabilirseniz test sürüşünü de gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede ise aracı hem daha iyi de tanıyabilirsiniz. Çünkü aracın başındayken onu çok daha iyi algılayabilirsiniz.

Araca Ait Kayıtlı Numaraları İsteyin

Şasi numarası ve motor numarası öğrenmeniz takdirinde uyuşup uyuşmadığına bakabilirsiniz. 2. El otomobil alırken nelere dikkat edilmeli sorusunda bu durum ayrı bir önem teşkil eder. Çünkü bu numaralar ile daha fazla bilgiye de erişimi sağlayabilirsiniz. Sigorta şirketinden alacağınız yardım sayesinde şasi numarası ile aracın kaskosunu öğrenir kaza yapıp yapmadığını da teyit edebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde aracın geçmişine de ulaşır ve alım öncesinde edindiğiniz bilgiler daha da artar. Yine aynı şekilde bu işlemi sigorta acentasından aracın plaka bilgisi ile araç hakkındaki bilgilere erişimi sağlayabilirsiniz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal