115 Ürün İçin Ek Gümrük Vergisi Oranları Tekrar Belirlendi

Toplam 115 gıda ürününün farklı ülke ve ülke topluluklarından dış alımında uygulanacak ilave gümrük vergisi oranları tekrar düzenlendi.

05.08.2020-10:44 - (Son Güncelleme: 05.08.2020-10:30) 115 Ürün İçin Ek Gümrük Vergisi Oranları Tekrar Belirlendi
Resmi Gazete'nin bugün yayımlanan sayısındaki ithalat rejimi kararına ek Cumhurbaşkanı kararına göre ek gümrük vergileri tekrar belirlenen ürün grupları; Paraguay çayı, kakao tozu, meyan kökü hülasaları, mayalar, çikletler, soslar, boğaz pastilleri ve lokumlar, helva, çikolata ve kakao barındıran gıda ürünleri, mısır gevreği, makarnalar, ekmek, kek, pasta, bisküvi ve başka ekmekçilik ürünleri yer alıyor.

Ürün gruplarının dış alımında uygulanacak ilave gümrük vergisi miktarları, ülke ve ülke grupları arasında % 0 ile % 20 arasında farklılık gösteriyor. Bu çerçevede, Şili, İsrail, İran ve Arnavutluk'tan konu olan ürünlerin dış alımının bazılarına da 0 gümrük vergisi uygulanması bekleniyor.

GÜMRÜK VERGİSİ İNDİRİLEN ÜRÜNLER

Taze (yeşil) sarımsak, kuru sarımsak, taze-kurutulmuş muz, kabuklu-kabuksuz ceviz, siyah-yeşil çay, çerezlik ayçiçeği gümrük vergileri indirildi.

Cumhurbaşkanının İthalat Rejimi Kararına Ek Kararı'na bakıldığında, taze yeşil sarımsak ve kuru sarımsakta % 49.5 olan gümrük vergisi % 5’e, başka bazı sarımsaklarda % 19.5’den % 2’ye, kabuklu-kabuksuz cevizde % 15’den % 4’e geriledi.

Muzda % 145.8, yeşil-siyah çayda % 145 olan gümrük vergisi % 7’ye indirildi.

Çerezlik ayçiçeğinde % 27 olan gümrük vergisi % 3’e çekildi.

GÜMRÜK VERGİSİ SINIFRLANAN ÜRÜNLER

Paraguay çayı, kakao toz ve ürünleri, meyan kökü ürünleri, kültür mayaları, kabartma tozları, bira mayaları, çikolata, kaynatılmış tatlı ve karamaller, helva, sakızlı ve jöleli şekerlemeler, boğaz pastili, öksürük şekerleri, fındıklı drajeler, fondan, lokum türleri, pasta, şekerleme tabletleri, büskivi ve ekmekçilik mamulleri, makarnalar, kahvaltılık gevreklerde bir takım istisnai ülkeler haricinde gümrük vergisi sıfırlandı.

Gümrük vergileri bu ürünlerde % 5.1 ile % 94.3 arasında farklılık gösteriyordu. Birkaç üründe de gümrük vergisi % 0 olarak uygulanıyordu.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal