11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Akrabası Konkordato İlan Etti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu'nun sahibi olduğu Metsan İnşaat konkordato ilan etti.

06.12.2018-15:31 - (Son Güncelleme: 06.12.2018-15:24) 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Akrabası Konkordato İlan Etti

Maddı sıkıntı çekip de konkordato talep eden firmaların sayısı artıyor. Son olarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün akrabası Mehmet Celalettin Satoğlu'nun sahibi olduğu Metsan İnşaat da konkordato talep etti. Sözcü'den Derin Gökçe'nin aktardığına göre, İstanbul Kartal'daki Metsan Nexus adlı büyük projesi ile tanınan Metsan İnşaat, konkordato ilan etti.

ŞİRKETE 3 AY GEÇİCİ MÜHLET VERİLDİ

İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Makemesi'nden çıkarılan karara göre firmaya dönük 3 ay geçici mühlet verildi. Mahkeme heyeti konkordato davası ile alakalı firmaya konkordato komiseri olarak Mehmet Ali Güldal ve Mehmet Emin Öztaş'ı atadı.

OTEL, AVM, KONUT VE OFİS İNŞA EDİYOR

Konut, AVM, ofis, otel yapan Metsan Nexus'un çizimi, ABD'de terör saldırısı ile yıkılan İkiz Kuleler'in yerine inşa edilen binanın konsept tasarımını da gerçekleştiren firma Daniel Libeskind tarafından yapılmıştı.

METSAN İNŞAAT FAALİYETLERİ

"1961 senesinde inşaat şirketi kurarak iş hayatına giren Mehmet Satoğlu, bu şirketi 1966 senesinde Metsan İnşaat olarak kurumsallaştırdı. Metsan İnşaat 1970'lerde Ankara Üniversitesi Morfoloji binası, Türk Standartları Enstitüsü, Göztepe SSK Hastanesi gibi pek çok önemli kamu projelerine imza attı. 1978 senesinde de Sincan'da Türkiye'nin ilk 1000 konutluk toplu konut projesini tek defada yaptı. Projelerine yenilikçi anlayış ile bakan Metsan, deprem riskini göz önüne alarak 1980 senesinde Türkiye'nin ilk radye temelli brüt beton konut binasını yapmıştı."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal