24.03.2020-17:56 (Son Güncelleme:11.08.2021-15:25)


1

VİTAMİN VE MİNERAL ALIMINDA ARTIŞ

VİTAMİN VE MİNERAL ALIMINDA ARTIŞ

Kepekli ekmek, vücudun ihtiyaç duyduğu önemli besinleri bünyesinde bulundurur. Bu besinlerden bazıları lif, çinko, magnezyum, protein, antioksidanlar ve bir dizi B vitamini içerir. Bu besin yelpazesi sindiriminize ve hatta hastalıkları önlemeye yardımcı olabilir.



2

LİF DEPOSU

LİF DEPOSU

Birçok faydası bulunan tam buğday ekmeğinin, sağlığımız için en önemli faydası tam bir lif kaynağı olması. Bilindiği üzere kilo vermeye destek olan lif, aynı zamanda sindirim sistemi içinde oldukça faydalı bir besindir. Ayrıca lif, diyabet ve kardiyovasküler hastalık geliştirme riskinizi azaltır.



3

HASTALIK RİSKİNİZİ AZALTIR

HASTALIK RİSKİNİZİ AZALTIR

Lif bakımından zengin olan besinler birçok hastalığın etkisini azaltmada da oldukça etkilidir. Yapılan araştırmalarda da tam buğday ekmeğinin her türlü hastalıkları önlemede oldukça etkili olduğu belirlenmiştir. Yurt dışında yapılan bir araştırmada vücuda alınan tahılın koroner kalp hastalığı, kardiyovasküler hastalık, solunum yolu hastalıkları, bulaşıcı hastalıklar, diyabet, kanser ve daha fazlasının riskini azaltmakla bağlantılı olduğunu göstermektedir.



4

SAĞLIKLI BAĞIRSAKLARIN SIRRI LİFLİ BESİNLER

SAĞLIKLI BAĞIRSAKLARIN SIRRI LİFLİ BESİNLER

Bağırsak sağlığını düzenlemede oldukça önemli olan lif, kepekli ekmeklerde sık bulunduğundan kan şekerini düzenler, bağırsak bakterilerini mutlu eder. Yine yapıda bir araştırmada diyet lifi alımı ile bağırsaklarınızdaki mikrobiyotayı nasıl koruduğu arasında net bir bağlantı gösterebildi. Sağlıklı bir bağırsağa sahip olmak, vücudunuzu, özellikle de kalbinizi, midenizi ve sindirim sisteminizi sağlıklı tutmak için önemlidir.



5

ENFLAMASYONU DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

ENFLAMASYONU DÜŞÜRMEYE YARDIMCI OLUR

Beyaz ekmek, iltihaplanmaya neden olan en popüler yiyeceklerden biri olabilir, ancak şaşırtıcı bir şekilde tam buğday ekmeğinin tam tersi bir etkisi vardır. Molecular Nutrition & Food Research tarafından yapılan bir randomize kontrollü çalışma, tam tahıllı gıdaları yemenin çocuklarda sistemik inflamasyon için nasıl faydalı etkilere sahip olduğunu göstermektedir.



6

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR