Ziya Selçuk Açıkladı! 81 Şehre Gönderildi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, açıklamasında yüz yüze eğitimle alakalı oldukça kritik bilgiler aktarıldı. Bakan Ziya Selçuk'un eğitimde yüz yüze, sınıflarda canlı bir şekilde başlaması için oluşması gereken koşulları istediklerini bunun için de istedikleri tarihin ne zaman olduğunu açıkladı.

05.01.2021-09:53 - (Son Güncelleme: 05.01.2021-10:12) Ziya Selçuk Açıkladı! 81 Şehre Gönderildi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, salgın döneminde uzaktan eğitim ile alakalı olanakların arttırılmasana karşın taleplerinin okullarda yüz yüze eğitime geçmek olduğunu dile getirdi. Basın mensuplarına açıklamada bulunan Ziya Selçuk'un açıklamaları arasında pek  ok kritik başlık vardı. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı 81 şehre yolladığı son yazıda belli yerlerde yüz yüze eğitim kararı da almış vermiş oldu. İşte geçen gün eğitimdeki sıcak gelişme ile Bakan Ziya Selçuk'un açıklamaları...

"Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması" ifadesini kullanan Bakan Ziya Selçuk "15 Şubat sonrasında güncel verilere dayalı olarak en doğru kararı uygulayacağız" dedi. Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

''Uzaktan eğitimde imkânları ne kadar çok artırsak da bizim isteğimiz okulların yüz yüze açılması. Ama bu kararı elbette tek başımıza veremeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında Bakanlar Kurulu'nda aldığımız karar gereği okullarda yüz yüze eğitime 4 Ocak 2021'e kadar ara vermiştik. Çalışma takviminde bir değişikliğe gittik. İlkokul, ortaokul ve liselerde uzaktan eğitim, 2020-2021 eğitim-öğretim yılının ilk döneminin tamamlanacağı 22 Ocak'a kadar devam edecek.

İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLYACAK?

25 Ocak'ta başlayacak yarıyıl tatil süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresini ekledik. İkinci dönem 15 Şubat'ta başlayacak. 15 Şubat sonrasında, Sağlık Bakanlığımız ve Bilim Kurulu ile istişare halinde, güncel verilere dayalı olarak toplum sağlığı, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin sağlığı için en doğru kararı uygulayacağız. Ailelerimizin ve öğretmenlerimizin yorgunluğunun, çocuklarımızın okul özleminin farkındayız.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal