Yüz Yüze Eğitim Anasınıfı ve İlkokul Birinci Sınıflarda Yarın Başlıyor!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından (MEB), okullarda yüz yüze eğitim, seyreltilmiş uygulama ile anasınıfı ve ilkokul birinci sınıflarda haftada 1 gün olarak 21 Eylül'de (yarın) başlatılacak.

20.09.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-17:40) Yüz Yüze Eğitim Anasınıfı ve İlkokul Birinci Sınıflarda Yarın Başlıyor!

Yeni eğitim öğretim süreci, TRT EBA, EBA ve canlı dersler yapılarak uzaktan eğitim yolu ile 31 Ağustos tarihinde başlatılmıştı.

Koronavirüs pandemisi sebebiyle uzaktan yapılan yeni eğitim öğretim döneminde yüz yüze eğitim, anasınıfı ile ilkokul birinci sınıflarda 21 Eylül'de (yarın) başlatılacak.

Okulların açıldığı ilk hafta olan 21-25 Eylül tarihlerinde yapılacak uyum programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilkokul birinci sınıflarda '1 gün yüz yüze eğitim' şeklinde yapılacak.

Öğrencilerin yüz yüze eğitime katılım sağlaması zorunlu olmayacak, veli yazılı bir başvuru yapmadan kendi talebi ile öğrencisinin uzaktan eğitime devamını temin edebilecek.

Okul idarelerinin 21-25 Eylül haftasında hangi gün yapılacağına öğretmenlerle beraber karar alacağı uyum programı, okul öncesi eğitim kurumlarında 30'ar dakikalık beş faaliyet saati olacak halde bir gün, ilkokul birinci sınıflarda da 30'ar dakikalık beş ders saati ve aralarda 10 dakikalık molalar olacak şekilde bir gün üzerinden planlanacak.

Olanak ve koşullara göre sınıf mevcudunun sosyal mesafe kurallarına uygun bir halde 2 ayrı gruba bölünmesi ve her grubun okula uyum programının birbirinden ayrı günlerde yapılması sağlanacak.

Teneffüs zamanlarında öğrencilerin sosyal mesafe kuralına uymaları için gereken yönlendirmeler olacak.

Uyum haftasının peşinden gelen 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve sonrasında da haftada iki gün her biri 30'ar dakikalık beş ders saati yüz yüze eğitim gerçekleştirilecek. Ders saatleri arasında on dakikalık teneffüs verilecek.

Okul idareleri tarafından teneffüs zamanlarında öğrenciler arasındaki sosyal mesafe kuralına uyulması için nöbet vazifesi de dahil olmak üzere gereken planlamalar yapılacak.

OKULLARA ZİYARETÇİ ALINMAYACAK

Bakanlıktan gelen yazılı açıklamada, yarın okullarda yüz yüze eğitimin ilk günü olması sebebiyle gelen görüntü ve fotoğraf çekim istekleriyle ilgili bilgilendirme yapma gerekliliğinin doğduğu belirtildi.

MEB'in yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm çalışanlarımızın sağlığı için okul bahçelerimize ve binalarımıza kimse alınamayacaktır. Anlayışınız ve hassasiyetiniz için şimdiden teşekkür ediyoruz. Görüntü ve fotoğraf servisi Basın Müşavirliğimiz tarafından yapılacaktır.'

Açıklamada aynı zamanda okullarda, öğretmenlerin katılımıyla yapılacak saygı duruşu ile İstiklal Marşı töreni haricinde programın yapılmayacağı da belirtildi.

Bu zaman diliminde okullara zorunlu bir durum olmadıkça ziyaretçi alınmayacak, zorunlu hallerde ise ziyaretçinin kaydı yapılarak önlemler doğrultusunda kabul edilecek.

Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıflar uyum programı faaliyetlerinde, çocuklar sağlıklı yaşam hususuda bilgi verrilecek. Sosyal mesafe, hijyen, korku ve kaygılardan kurtulma benzeri faaliyetlerin beraberinde öğrencilerin okulu ve personelleri tanımalarına için faaliyetler yapılacak.

'Sağlık Olmadan Eğitim Olmaz' parolasıyla düzenlenen etkinliklerde, eğitim ile alakalı bütün paydaşların riayet etmesi gereken konular ile beklentiler yer alacak.

Öğretmenlerin kendi özgün etklinliklerine yön verecek esmal başlıklar 2Çocukların Tanışma Etkinliği, Sağlıklı Yaşam Etkinlikleri (Hijyen Kurallarına Uyma), Sosyal Mesafe Kurallarına Uyma Etkinliği (Sınıf İçi) Ailelerin Tanışma Etkinliği, Korku ve Kaygılardan Kurtulma Öğrenme Merkezlerini/Okulun Bölümlerini Tanıtma Etkinliği, Sınıf Kurallarını Tanıtma Etkinliği, Sağlıklı Yaşama Etkinliği (Beslenme Kurallarına Uyma), Sosyal Mesafe Kurallarına Uyma Etkinliği (Okul Dışı), Okulu ve Çalışanlarını Tanıma Etkinliği, Sağlıklı Yaşama Etkinliği (Okul Sonrası Beslenme ve Hijyen)' gibi olacak.

Diğer taraftan ilkokul birinci sınıf öğretmenleri, okullarda yüz yüze eğitimde yeni normal sürece uyum noktasında veli iletişimini kuvvetlendirmek için yurt genelinde çevrim içi veli toplantıları yapılmaya başladı. Aileler, çocuklarının hangi gün okula gideceği meleseinde bilgilendirildi.

TEMASSIZ OYUNLARLA OKULA BAŞLAYACAKLAR

MEB, okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin maske, fiziki mesafe ile şahsi hijyen şartlarını daha kolay bir biçimde içselleştirerek, yeni normal sürece eğlenceli bir şekilde uyum sağlayabilmeleri adına 'Temassız Oyunlar Kitabı' oluşturuldu. Kitaplar, yarin itibariyle tüm okullarda uygulanmak için öğretmenlere ulaştırıldı.

Kitaptaki ve hiçbir fiziksel temasa yer olmadığı 60 oyunun her biri, çocuklarda 'tanışma, iletişim, dikkat, hareket ve iş birliği'nin gelişmesine destek verecek halde oluşturuldu. Hem sınıfta hem de açık alanlarda oynanabilecek şekilde düzenlenen oyunlar, öğrenciler arasında yeteri kadar sosyal mesafe kuralı sağlanarak ortak materyal kullanımına gerek görülmeyecek düzenlendi.

UYUM HAFTASINDAN SONRA HAFTADA 2 GÜN OKULA GİDECEKLER

Uyum haftasından peşinden gelen 28 Eylül-2 Ekim tarihlerini kapsayan hafta ve sonrasında da Türkçe dersi haftada ili gün üçer ders saati olarak altı ders saati, matematik haftada iki gün birer ders saati olarak iki ders saati, hayat bilgisi haftada iki gün birer ders saati olarak iki ders saati yüz yüze eğitimle verilecek.

Bu derslerin yüz yüze verilmeyen ders saatleriyle ilkokul birininci sınıf programındaki başka dersler de EBA TV ile EBA portal canlı sınıf uygulamalarıyla uzaktan eğitim sistemi ile uygulanacak.

OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığından gelen açıklamaya göre, yüz yüze eğitimin başlayacağı 21 Eylül tarihinin öncesinde, okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıf öğrencilerini okullarıyla bir araya getirmeye yönelik çalışmalar sonlandı, Bakanlığın merkez ve saha koordinasyonunun anlık bilgilendirmelerle temin edildi ve bütün birimler koordineli bir halde faaliyet yürüttü.

Bakan Selçuk'un yüz yüze eğitim çalışmalarıyla ilgili açıklamasına bakıldığında, yurt genelinde okullarda gereken bütün dezenfeksiyon faaliyetleri sonlandı, gereken hijyen ve dezenfektan gereksinimlerinin da şehir müdürlükleri aracılığıyla karşılandı.

Aynı zamanda gerek görülmesi durumunda kullanılmak için tüm okullarda ateş ölçer bulundurulması temin edildi. Gelecek üç hafta içerisinde bütün öğrencilere ücretsiz maske desteği sağlanacak. 81 şehirde gerek görülen maskeler, mesleki eğitim kurumları ve halk eğitim merkezlerinde üretimi yapılarak okullara ulaştırıldı.

Öğrencilerin okullara ulaşımları için servislerle alakalı planlamalar sonlandırıldı. Aynı zamanda şehirlerde servis şoförlerine yönelik öğrenci taşımasında riayet etmeleri gereken önlemleri barındıran eğitimler de sonlandırılarak gereken bilgilendirmeler yapıldı.

Bütün şehirlerde, şehir müdürlükleri koordinasyonunda ailelere yönelik bilgilendirme görüşmeleri gerçekleştirildi. Aynı zamanda randevu vererek okul ziyaretleri planlanarak velilerin okullardaki çalışmalar ve pandemi tedbirlerine yönelik önlemleri görmeleri temin edildi.

UYARI MEKANİZMASI HAZIR

Aynı zamanda, koronavirüs önlemleri kapsamında, MEB ile Sağlık Bakanlığı arasında kurulan entegrasyon sistemi ve uyarı mekanizması da oluşturuldu. Bu distem sayesinde öğrenci, öğretmen, eğitim kurumlarındaki bütün personeller ve okul servisi şoförlerinde muhtemel bir tehlike ortaya çıkması halinde, eğitim kurumu idarecilerine anlık bildirimler olacak.

Okul idareleri, verilen bildirimin sonrasında direkt harekete geçerek Sağlık Bakanlığı rehberindeki prosedürleri yürütecek ve gereken önlemler alınacak. Düzen, muhtemel bir tehlike halinde öğrencinin sınıfındaki, hatta okul servisinde beraber seyahat ettiği başka öğrenciler için uyarı bildirimi yaparak önlem alınmasını temin edecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal