YÖK Bölünen Üniversitelere Yetki Devretti

YÖK, bazı üniversitelerin bölünmesinin sonrasında ilk olarak İstanbul Üniversitesinde uygulanmak üzere yetki devrini içeren bir dizi kararı uygulamaya geçirme hazırlığı yapıyor.

03.05.2018-21:46 - (Son Güncelleme: 03.05.2018-21:43) YÖK Bölünen Üniversitelere Yetki Devretti

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilk olarak İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden ayrılarak oluşturulacak yeni üniversitede uygulanmak üzere, akademik hususlarda yetki devri yapılacak.

Yetki devri ile İstanbul Üniversitesi ve bu üniversiteden ayrılarak oluşturulacak yeni üniversiteye özellikle akademik hususlarda ve yüksek lisans ve araştırma süreçlerinde kendi kararlarıyla ortak çalışabilme olanağı sağlanacak.

Yetki devriyle beraber İstanbul Üniversitesi ve bu üniversiteden ayrılarak kurulacak yeni üniversite, kendi kurul inisiyatifiyle, özellikle disiplinlerarası çalışmalarda müşterek çalışmalar yürütebilecek, akademik ve lisansüstü ortak çalışmalar yapabilecek, yurt dışından yabancı uyruklu öğretim üyesi getirme ve lisansüstü eğitimde müşterek program açıp ortak diploma verme olanağına sahip olacak.

YENİ MODEL DİĞER ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNE YAYGINLAŞTIRILACAK

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İstanbul Üniversitesi’ne ve bu üniversiteden ayrılarak oluşturulacak yeni üniversiteye yetki devrinin sonrasında süreci yakından takip edecek ve başarılı olunması halinde bu yeni modeli diğer araştırma üniversitelerinde de uygulamaya geçirerek daha fazla yaygınlaştıracak.

Bu iki üniversitenin seçilmesinin başlıca nedeninin her iki yapıda da araştırmaya yönelik güçlü bir altyapı ve insan kaynağının olması olarak ifade edildi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal