YKS Ne Zaman Yapılacak? YKS Tarihi

Covid-19 salgınının ölüm riski taşımasından ötürü YSK tarihlerinde de değişikliğe gidildi. Peki, "YKS ne zaman? YKS tarihi ne zaman tarih belli, yine değişti mi? YKS 2020 ne zaman yapılacak? YKS tarihi öne mi alındı? YKS tarihi değişti mi?" İşte yanıtı

14.05.2020-09:38 - (Son Güncelleme: 14.05.2020-09:39) YKS Ne Zaman Yapılacak? YKS Tarihi

Covid-19 salgınının ölüm riski taşımasından ötürü YSK tarihlerinde de değişikliğe gidildi. Peki, "YKS ne zaman? YKS tarihi ne zaman tarih belli, yine değişti mi? YKS 2020 ne zaman yapılacak? YKS tarihi öne mi alındı? YKS tarihi değişti mi?"  İşte yanıtı

YKS NE ZAMAN?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, YKS sınavının yeni tarihini duyurdu. Bu duyuruya göre YKS, en son açıklanan tarihinden yaklaşık bir ay öne alındı. Binlerce adayın kaderini belirleyecek olan YKS, 27-28 Haziran arasında gerçekleşecek.

YKS SINAV SÜRESİ DEĞİŞTİ Mİ?
Söz konusu kararın ardından, sınav süresine yönelik de değişiklik yapıldığı açıklandı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, YKS sınavının süresinin sadece bu yıla özel olarak 30 dakika uzatıldığını dile getirdi.  Daha evvel 135 dakika olan süre 30 dakika uzatılarak 165 dakikaya yükseldi.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ
Bunun yanı sıra coronavirüs salgınından ötürü birçok sınav takvimi yeniden güncellendi. ÖSYM tarafından yayınlanan yeni sınav takvimi ile yıl boyunca geçerli olacak diğer sınavların takvimi de belirlendi. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal