Yeni Eğitim Öğretim Yılının Kayıtları Başlıyor!

Okul öncesi, ana sınıfı, ilkokul ile ortaokul öğrencilerinin bugünden itibaren hangi okullara gideceği belirlendi.

10.07.2020-16:55 - (Son Güncelleme: 10.07.2020-16:49) Yeni Eğitim Öğretim Yılının Kayıtları Başlıyor!

Mili Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, velilerin 'e-okul.meb.gov.tr' sayfasından çocuklarının hangi okula kaydedebileceği bilgisine ulaşabileceğini belirtti.

Gençoğlu, açıklamada, 2020-2021 eğitim öğretim dönemi kayıtlarıyla ilgili bilgi aktardı.

Okul öncesi, anaokulu, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin bugünden itibaren hangi okullara gideceğinin belli olduğunu dile getiren Gençoğlu, velilerin 'e-okul.meb.gov.tr' sayfasına öğrenci için talep edilen bilgileri eklediğinde, çocuklarının hangi okula kayıt olacağını net bir şekilde görebileceğini dile getirdi.

Ailelerin çocuklarının gideceği okulu öğrenmesi için hiçbir belgeye ya da okula gitmeye gerek kalmadığının altını çizen Gençoğlu, şu ifadeleri kullandı:

'Bu yıl, Aralık 2014 itibarıyla 69 ayını doldurmuş bütün öğrencilerimizi ilkokullarımıza bekliyoruz. Aynı sistem üzerinden velilerimiz, çocuklarının erken başlama ve kayıt erteleme detaylarını da aynı siteden daha detaylı öğrenebilecek. Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okul öncesi ve birinci sınıf öğrencilerini 31 Aralık-4 Eylül'de uyum eğitimine alacağız. Uyum eğitiminin ardından eğitim ve öğretimlerine başlamış olacaklar. Bugün itibarıyla okullar açılacakmış gibi bütün hazırlıklarımızı, ders kitaplarımızı, uyum programlarımızı, uyum programlarımızda kullanılacak materyalleri tamamlamış durumundayız.'

Gençoğlu, 'e-okul.meb.gov.tr' adresinden ailelerin okula erken başlatma ile ertelemeyle alakalı ayrıntıları da inceleyebileceğini ifade ederek, 'Özellikle 69, 70, 71 aylık çocuklarımız kayıt erteleyebilecek. Bunun için velilerin yapması gereken şey, sistemde kayıt yaptırmaları gereken okul müdürlüğüne bir dilekçe vermek. Bu kadar basit. Herhangi bir hekim raporuna, tıbbi değerlendirmeye gerek duymaksızın kendi isteklerine bağlı şekilde değerlendirmeyi yapıyoruz.' şeklinde konuştu.

Gençoğlu, ailelerin, 66, 67, 68 aylık çocuğunu erken başlatmak için okul müdürlüklerine dilekçe vermeleri gerektiğini belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal