Yarın KPSS Maratonu Başlıyor

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) maratonu, 'Genel Kültür-Genel Yetenek' ve 'Eğitim Bilimleri' oturumuyla yarın başlayacak.

05.09.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 05.09.2020-10:49) Yarın KPSS Maratonu Başlıyor

Kamu Personel Seçme Sınavının, 'Genel Kültür' ve 'Genel Yetenek'ten oluşan sabah oturumu yarın 10.15'te, öğleden sonraki Lisans Eğitim Bilimleri oturumu da saat 14.45'te yapılacak.

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) maratonu, 'Genel Kültür-Genel Yetenek' ve 'Eğitim Bilimleri' oturumuyla gelecek gün başlayacak.

ÖSYM tarafından 81 şehir merkezi ve KKTC Lefkoşa içinde 95 sınav merkezinde gerçekleştirilecek sınavın 'Genel Kültür' ve 'Genel Yetenek'ten oluşan sabah oturumu saat 10.15'te başlayacak.

İlk oturumda adaylara 120 soru sorulacak ve 130 dakika zaman tanınacak.

ÖĞLEDEN SONRA EĞİTİM BİLİMLERİ OTURUMU YAPILACAK

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri sınavının öğleden sonra yapılacak oturumu da saat 14.45'te başlayacak. Adaylara 100 dakika zaman tanınacak ve 80 soru sorulacak.

Sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra, öğleden sonra yapılacak oturumlarında da saat 14.30'dan sonra sınav binalarına aday girişi olmayacak.

ALAN BİLGİSİ SINAVLARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAPILACAK

2020-KPSS lisans alan bilgisi ilk oturumu 12 Eylül saat 10.15'te; 2020-KPSS alan bilgisi sınavları ikinci oturumu aynı gün saat 14.45'te yapılacak.

2020-KPSS lisans alan bilgisi sınavları 13 Eylül tarihinde saat 10.15'te yapılacak.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ise 20 Eylül tarihinde saat 10.15'te; ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği Alanı Sınavı da 14.45'te gerçekleştirilecek.

ÖSYM takvimine bakıldığında sınav sonuçları 22 Ekim tarihinde bildirilecek.

SINAVLARDA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ NASIL OLACAK?

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınavlarda koronavirüs pandemisine karşı alınan önlemlerle ilgili şu bilgileri aktarmıştı:

'Sınav binaları ve salonları sınavdan önce detaylı temizliği yapılacak ve dezenfekte edilecek. Koronavirüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacak, isteyen adaylar kendileri de dezenfektanlarını yanlarında getirebilecekler. Sınav görevlilerimize maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtılacak. Adaylar ve görevliler, kendi maskeleri ve siperlikleriyle de girebilecekler. Sınav görevlilerimizin KOVID-19 durumları HES kodları aracılığıyla takip edilecek. KOVID-19 durumu belirlenen sınav görevlilerinin görevleri iptal edilerek yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacak. KOVID-19 ile ilgili durumu olan adaylar, HES kodlarından belirlenecek ve Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda KOVID-19 durumlarına göre gruplara ayrılacak ve sınav merkezlerimizde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacaklar. Bu durumda olan adaylar, başkanlığımız tarafından SMS ile sınavdan önce bilgilendirilecek.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal