Vergi Levhası Nedir? Vergi Levhası Nasıl Çıkarılır?

Birçok insan verilen teşviklerle kendi işletmelerini açmak istiyor. Yeni işetme açan ve açmaya niyetlenen kişilerin Vergi Levhası Nedir? vergi Levhası Nasıl Çıkarılır? Sorularının cevapları haberimizde…

15.01.2019-14:52 - (Son Güncelleme: 16.01.2019-15:55) Vergi Levhası Nedir? Vergi Levhası Nasıl Çıkarılır?

Önceden vergi levhası almak için vergi dairesine başvurmak gerekirdi.  Şimdi ise Vergi Levhası başvurusunu internet üzerinden gerçekleştirilebilirsiniz.  Vergi Levhasını almak için gelir idaresi sitesine girmeniz ve sonrasında şu adımları takip ediniz;

Sisteme girdikten sonra İnternet Vergi Dairesi seçeneğini tıklayınız.  Sonrasında takvimin üzerinde yer alan Giriş butonuna tıklayınız. Giriş butonuna tıkladıktan sonra karşınıza açılan sayfada e beyanname gönderdiğiniz ve size ait olan kullanıcı kodu ve şifrenizi yazarak giriş butonuna tıklayınız.  Giriş yaptıktan sonra karşınıza çıkan sayfadaki sorgulama butonuna basınız.

Sorgulama sayfasına girdikten sonra vergi mükellefi numaranız ile T.C. kimlik numaranızı bir arada yazınız. Sonrasında kurumlar vergi mükellefi kısmını doldurunuz.  Ve sonrasında vergi Levhasını oluşturunuz.

Vergi levhasını oluştururken istediğiniz rengi seçerek yeterli sayıda son üç yıla ilişkin barkodlu vergi levhasını bastırabilirsiniz.  Vergi levhasının bir kopyasını da bilgisayarınızda saklayabilirsiniz.

Vergi Levhasında ise şu bilgiler yer alır;

Ad- Soyad

Ticaret ünvanı ( Ltd. Şti. gibi)

Bağlı olunan vergi dairesi

Bağlı olunan vergi dairesinin tasdik yeri

İş yerinin adresi (açık adresi)

Vergi türü

Vergi sicil numarası

İş yeri sahibinin veya vergiye bağlı olan kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası

Bağlı olunan takvim yılı

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal