Üniversite Öğrencileri, Kayıtlarını Dondurabilecek

YÖK, tez öğrencilerinin savunma ile yeterlik sınavlarının dijital imkanlarla yapılabileceğini açıkladı.

01.04.2020-10:48 - (Son Güncelleme: 16.06.2021-14:28) Üniversite Öğrencileri, Kayıtlarını Dondurabilecek

YÖK, tez öğrencilerinin savunma ile yeterlik sınavlarının dijital imkanlarla yapılabileceğini açıkladı.

Yükseköğretim Kurulu, coronavirüs önlemleri kapsamında pek çok önlem aldı.

Rektörlüklere giden yazıda; coronavirüs sebebiyle önlisans, lisans ile lisansüstü seviyede öğrenim gören öğrencilerin talepleri halinde 2019-2020 akademik senesi bahar döneminde kayıtlarını dondurabilmesine; tez savunma ile yeterlik sınavlarının da denetlenebilir olma ve kayıt altına alınmak koşuluyla video konferans benzeri dijital olanaklarla yapılabilmesine imkan verildi.

DİJİTAL ÖĞRETİM YÖNTEMİ

Karara bakıldığında; üniversitelerde eğitim, yalnızca uzaktan öğretim, açık öğretim ile dijital öğretim yöntemiyle yapılacak ve derslerin teorik kısmının gerekli teknik altyapıyla yeterliğe sahip olmaları durumunda uzaktan ve dijital öğretim yöntemiyle yapılması hususunda üniversiteler yetkili olacak.

KAYIT DONDURMA İŞLEMİ

Lisansüstü eğitimde tez aşamasındaki öğrencilerin, tez döneminde öğretimlerini uzaktan sürdürebilmelerine veya kayıt dondurma işleminden faydalanıp faydalanamayacaklarına, tez danışmanının fikri alınarak üniversite yönetim kurulu tarafından karar verilecek.

Bu süreçte, tez döneminde olup azami süresini tamamlayan öğrenciler için ise eğitime ara verilen süre kadar ek süre verilecek.

SINAV TARİHLERİ

Tez teslim, savunma ile yeterlik sınav tarihlerinin düzenlenmesinde, coronavirüsün etki süreci ve öğrencinin koşulları göz önünde bulundurulacak.

Tez savunma ve yeterlik sınavları, "denetlenebilir ortam ve şartlarda gerçekleştirilmesi ve kayıt altına alınması şartıyla" dijital olanaklarla yapılabileceği gibi öğrenciler, bu hususta erteleme ve kayıt dondurma imkanından da faydalanabilecek.

DİJİTAL ORTAMDA TEZ SAVUNMA

Yükseköğretim Kurumu sorumluları, tez öğrencilerinin savunma ve yeterlik sınavlarının dijital olanaklarla yapılmasında video konferans ve öteki canlı bağlantı teknolojilerinin kullanılabileceğini ifade etti. Bununla beraber öğrencilerin bu konuda erteleme ve kayıt dondurma olanağından da faydalanılabileceğine karar verildi.

YÖK'ün kararları, 2019-2020 akademik senesi bahar dönemiyle sınırlı olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER TERCIH REHBERI HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal