Tosyalı'dan Kilis'e Eğitim Kampüsü

Tekel Suma Fabrikası’nı satın alan Tosyalı Holding, yapıyı dev bir eğitim kampüsüne dönüştürmek için çalışmalara başladı.

13.01.2020-18:40 - (Son Güncelleme: 14.01.2020-15:12) Tosyalı'dan Kilis'e Eğitim Kampüsü

Tekel Suma Fabrikası’nı satın alan Tosyalı Holding, yapıyı dev bir eğitim kampüsüne dönüştürmek için çalışmalara başladı.

“Tosyalı Eğitim Kampüsü” için 11 Ocak’ta Kilis’te düzenlenen imza törenine, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kilis Valisi Recep Soytürk, Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ve İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı katıldı. 50 bin dönümü aşkın arazide konumlanacak kampüs şehrin 1000’e yakın öğrenciye dünya standartlarında eğitim sunacak.

İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Ülkemizin eğitim standartlarını yükseltmek için milletimizle el ele bir mücadele veriyoruz. Bu kapsamda, hayırsever iş insanlarımız önemli bir rol üstleniyor. Her zaman tekrar ediyorum; herkesin parası olabilir, ama hayır işlemek herkese nasip olmaz. Özellikle eğitim alanında yapılan bu yatırımları, çocuklarımızın dolayısıyla ülkemizin geleceğine bir armağan olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ise:“Kilis’te bugün imzalarını attığımız Tosyalı Eğitim Kampüsü’nün ise bizim için ayrı bir yeri bulunuyor. Atalarımızın, ailemizin doğduğu ve büyüdüğü bu topraklara katkı sunmak, değer katmak bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk. Öte yanda, ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında hayır işleri yapmaya devam edeceğiz. Bu konuda sınır tanımıyoruz. Temennimiz, bu tür konularda önümüze daha çok fırsat çıkması."dedi.

Tekel Suma Fabrikasını Tosyalı Holding 12.5 milyon TL’ye satın aldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal