TED'ten Okullara ‘Akreditasyon ve Danışmanlık’

Ülke genelinde faaliyetlerine devam eden TED özel okullara özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla mevcut okullara akreditasyon ve danışmanlık yapmaya başlıyor.

15.01.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 15.01.2020-15:06) TED'ten Okullara ‘Akreditasyon ve Danışmanlık’


Türkiye Eğitim Derneği TED kurulduğu günden beri eğitime maddi olanağı olmayan başarılı çocukların eğitimini desteklemiştir.

Ülke genelinde faaliyetlerine devam eden TED özel okullara özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla mevcut okullara akreditasyon ve danışmanlık yapmaya başlıyor. En az bir eğitim-öğretim yılı süren ve her yıl yenilenebilen bir uygulama olan kurumsal eğitim danışmanlığı kapsamında okullara insan kaynakları süreçleri, müfredat geliştirme ve yabancı dil eğitimi alanlarında bütünleşik bir danışmanlık içeriği sunuluyor.

TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, ‘Türk Eğitim Derneği Akreditasyon ve Danışmanlık (TEDAD)’ ile ilgili şunları söyledi:

"Miras kelimesi size ne çağrıştırıyor? Türk Dil Kurumu’nun tanımına göre; bir kuşağın kendinden sonra gelen kuşaklara bıraktığı değerli şey. Türkiye’de 12 yıllık zorunlu eğitim-öğretim süreci içinde yer alan okullara TED’in tecrübesinden, nitelikli eğitim sisteminden yararlanma fırsatı sunmak için isteyen özel okullara yönelik bir ‘akreditasyon ve danışmanlık’ süreci başlatıyoruz. Bu projeyle hedefimiz; TED’in öğretime bakışıyla hem öğrencilere hem öğretmenlere gelecekte ihtiyaç duyacakları donanımı sağlamak. TED’in öncelikli var oluş sebeplerinden biri, deneyimlerini paylaşarak tüm ülkeye yararlı olmak. Bunu yaparken de ince eleyip sık dokuyarak oluşturduğumuz kriterlerimiz mevcut. Öyle ki hassasiyetlerimizi dikkate almayan eğitim kurumlarıyla birlikteliğimiz hiçbir koşulda mümkün olmayacaktır."

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal