Rektör Prof. Dr. Aydın: Eğitimle İlgili Bir Sıkıntımız Yok

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Aydın, deprem nedeniyle hasar gören binaların boşaltıldığını, bununla birlikte eğitimle ilgili bir sıkıntı yaşamadıklarını belirtti.

11.11.2019-15:14 - (Son Güncelleme: 11.11.2019-15:09)

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, deprem sonrası Cerrahpaşa Fakültesi’nde gerçekleşen değişiklikleri AA muhabirine anlattı. Nuri Aydın, deprem sonrasında hasar gören Bakırköy Yerleşkesi'ndeki Sağlık Bilimleri Fakültesinin, Avcılar Yerleşkesi'ndeki Veteriner Fakültesi Preklinik ve Temel Bilimler bölümlerinin ve Avcılar Yerleşkesi'ndeki Mühendislik Fakültesinin yerleşke içinde kendisine ait bazı binalarla Büyükçekmece Yerleşkesi'ne taşındığını belirtti.

Aydın, "Bunlardan bir tanesi de Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde deprem nedeniyle hasar alan çocuk hastalıkları binası boşaltıldı. Cerrahpaşa Tıp Fakültemiz bulunduğu Cerrahpaşa semtinde, hasta hizmetleri bölümü hiçbir azalma olmadan faaliyetlerine devam ediyor. Hiçbir hastamızı geri çevirmedik, eğitim alanında da sıkıntı yaşanmadı. Yeni Cerrahpaşa projesi de şu anda yürüyor, yapım aşamasında. TOKİ tarafından birinci aşaması başladı, kazı çalışması yapılıyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yerleşke içerisinde hizmet verirken, yapım işlemi gerçekleşecek ama hasta hizmetlerimizde, ameliyatlarımızda, eğitim hizmetlerimizde en ufak bir aksama olmadan." ifadelerini kullandı.

"KONTEYNER HASTANE FORMATI OLUŞTURUYORUZ"

Aydın, Veteriner Fakültesi’nin İstanbul’da tek olduğunu vurgularken, "Veteriner Fakültesi Preklinik ve Temel Bilimler bölümlerini Büyükçekmece Yerleşkesi'ne taşıdık. Bu, geçici bir taşınma. Avcılar Yerleşkesi'nde plan çalışmaları şu anda yapılıyor. Yeni veteriner fakültesi ve yeni hayvan hastanesinin inşası gerçekleştirilecek. Hayvanların sağlığını da önemsiyoruz. İstanbul'daki tek veteriner fakültesi hastanesi olduğu için hızlı bir şekilde acil sağlık hizmeti verebilecek, cerrahi girişimlerin yapılabileceği bir konteyner hastane formatını şu anda oluşturuyoruz. Çok yakın bir zamanda da bunun açılışını gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

"EĞİTİMLE İLGİLİ BİR SIKINTIMIZ YOK"

Dr. Aydın, mühendislik fakültesindeki eski binalara hasarlı raporu verilmemesine rağmen tedbir amacıyla boşaltıldığını söyledi. "Derslerimizi, öğrenci faaliyetlerimizi güvenli olan binalarımıza naklettik. Mühendislik fakültemizin yeni binalarıyla ilgili inşa süreci hemen depremin akabinde Çevre ve Şehircilik Bakanımızın da talimatıyla TOKİ tarafından planlandı ve yakında ihale aşamasına geçiliyor." diye de ekledi.

Taşınan fakültelerde eğitimin başladığını belirten Aydın, "Eğitimle ilgili bir sıkıntımız yok. Binaların yapılma süreci zaman alacak, yapım çok kısa zamanda gerçekleşmiyor. Bazı yerlerde sit alanları var. Bunların izni belli süreçler alıyor." dedi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal