Petrol Mühendisliği

Petrol mühendisliği maaşları? Petrol mühendisliği nedir? Petrol mühendisliği sıralama? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

21.05.2018-22:00 - (Son Güncelleme: 21.05.2018-21:52) Petrol Mühendisliği

Üniversite sınavlarına hazırlık yapan ve Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği bölümünü seçmeyi isteyen adaylara bu meslek hakkında bilgileri, puanlarını ve mesleğin geleceği hususunda ayrıtnıları araştırdık. İşte Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü – Mesleği hakkında bilgiler :

Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Bölümü Tanıtımı:

Petrol tespiti, çıkarılması ve imalatı hususlarında eğitim ve araştırma yapılır. Enerji Bakanlığı, Petrol İşleri Genel Müdürlüğü, TPAO, ve ona ait şirketlerde, özel petrol firmalarında, MTA Enstitüsünde, DSİ ve Botaş’ta görev alınabilir.

Programın Amacı: Petrol ve doğalgaz mühendisliği programı, petrolün ve doğalgazın tespiti, çıkarılması ve imalatı hususlarında eğitim yapar.

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünde fizik, matematik, kimya ve jeoloji gibi ana dersler; üçüncü ve dördüncü senelerde ise petrol jeolojisi, petrol üretimi mühendisliği, doğalgaz mühendisliği, sondaj mühendisliği gibi petrol ve doğalğaz mühendisliği ile alakalı dersler okutılmaktadır. Dersler kuramsal ve uygulamalı olarak devam edilmektedir ayrıca, öğrenciler yaz döneminde staj yapmak mecburiyetindedir.

Gereken Nitelikler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümüne girebilmek için iyi bir akademik yeteneğe sahip ve fen derslerinde özellikle kimya dersinde başarılı olmak lazımdır.

Mezunların Kazandıkları Ünvan ve Yaptıkları İşler: Petrol ve doğalgaz mühendisliği bölümünü tamamlayan öğrenci “”Petrol ve Doğalgaz Mühendisi” ünvanını alır. Petrol ve doğalgaz mühendisi, petrol yataklarının tespit edilmesi, çıkarılması ve imalatı ile görev alır; bu işler yapılırken petrol arama ve sondaj çalışmaları jeologlarla beraber yapılmaktadır. Jeotermal kaynakların tespit edilmesi ve imalatı uğraşları da bu bölümde yetişen mühendisler tarafından gerçekleştirilir. Petrol ve doğalgaz mühendisleri alanda sondaj mühendisi, üretim mühendisi, rezervuar mühendisi, bankalarda yatırım mühendisi olarak vazife alırlar.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal