Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Değişti

Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Öğretim Kurumlarında görev alacaklar ile alakalı olan yönetmelikte değişikliğe gitti.

06.07.2018-12:29 - (Son Güncelleme: 06.07.2018-12:20) Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği Değişti

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de ilan edildi.

Buna göre, bireyselleştirilmiş eğitim programı (BEP), bireysel eğitim, destek eğitim hizmeti, destek eğitim programı tanımları, diğer alakalı mevzuatla uyumlu duruma getirildi.

Engelli bireyler için 45 dakika olan bir ders zamanı, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında olduğu gibi 40 dakika olarak düzenlendi.

Kontenjanı 100'den çok merkezlerde mecburi olan müdür yardımcılığı, talebe bağlı duruma getirildi. Kurumdan eğitim gören engelli birey sayısının 600 ve üstünde olması halinde sosyal hizmet uzmanı yada sosyal çalışmacının mecburi personel olarak vazifelendirilmesine dönük düzenleme yapıldı.

Yönetmelik çerçevesinde, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde vazifelendirilecek kurum müdüründen, üniversitelerin öğretmenliğe kaynak teşkil eden alanlarından mezun olduğuna yada özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine uzman öğretici olarak atanabileceğine yada herhangi bir özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde minimum üç sene eğitim personeli olarak çalıştığına dair belge talep edilevek.

Çocuk gelişimcilerin görevleri düzenlendi

Çocuk gelişimi ve eğitimi öğretmeni haricinde uzman öğretici çocuk gelişimcilerin de bu kurumlarda vazife almalarına olanak tanındı ve vazifeleri düzenlendi. Uygulamada, problemlere ve belirsizliğe neden olan "vazife tanımında söylenen vazifelere benzer diğer vazifeleri yapmak" yazısı metinden çıkarıldı.

Dil ve konuşma bozuklukları uzmanı, dil ve konuşma terapisti, dil ve konuşma pataloğu, odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanı, odyolog yada eğitim odyoloğu ile fizyoterapistin de kurumlarda uzman öğretici olarak vazife alacakları ile alakalı düzenleme gerçekleştirildi ve vazifeleri revize edildi.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal