Özel Öğretim Kursları, Rehabilitasyon Merkezleri ve Sürücü Kursları Da 16-30 Mart'ta Tatil Olacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıklamasında "Özel öğretim kursları, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kursu gibi kurumlar da 16-30 Mart'ta tatil olacak." şeklinde konuştu.

13.03.2020-17:42 - (Son Güncelleme: 13.03.2020-17:59) Özel Öğretim Kursları, Rehabilitasyon Merkezleri ve Sürücü Kursları Da 16-30 Mart'ta Tatil Olacak

Milli Eğitim Bakanı Selçuk açıklamasında "Özel öğretim kursları, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kursu gibi kurumlar da 16-30 Mart'ta tatil olacak." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Özel öğretim kursları, rehabilitasyon merkezleri ve sürücü kursu gibi kurumlar da 16-30 Mart'ta tatil olacak." dedi.

Bakan Selçuk'un açıklamasında, Bakanlığın coronavirüs tedbirleri boyutunda, bir takım kararlar verdiğini, resmi ve özel, örgün ve yaygın bütün eğitim kurulların, 16 Mart Pazartesi gününden 30 Mart Pazartesi gününe kadar iki hafta müddetle tatil edildiğini hatırlattı.

Bakanlığın coronavirüs tedbirleri kapsamında, bir takım kararlar verdiğini ifade eden Selçuk, özel öğrenci barınma hizmeti veren kurulların da 16-30 Mart'ta tatil edileceğini, fakat zorunlu olarak barınma hizmeti alması gereken öğrencilerin olması durumunda, kurumda barınmalarına yönelik tedbirlerin alınacağını dile getirdi.

Özel öğretim kurslarıyla alakalı soru üzerine Bakan Selçuk, aşağıdaki ifadeleri:

"Özel yaygın eğitim kurumu olan çeşitli kurslar, özel öğretim kursları, sosyal etkinlik merkezleri, özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, hizmet içi eğitim merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ile benzeri özel öğretim kurumları da yukarıda belirtilen süre içerisinde tatil edilecek. Ancak bu kurslarda eğitimini tamamlayıp işe girmek için belge almayı bekleyen kursiyerlerin mağdur edilmemesi için sınavlara girmeleri sağlanacak."

Bakan Selçuk, özel okula giden öğrencilerin de Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) her sınıf seviyesinde girip buradan eğitim alabileceklerini açıkladı.

Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitimi alan bireyler için 16-30 Mart'a kadar verilemeyen destek eğitimlerinin daha sonra MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliği doğrultusunda telafilerinin olacağını belirten Selçuk, "Dolayısıyla kimse mağdur olmayacak." değerlendirmesini yaptı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal