ÖSYM'den ALES Açıklaması! Başvurular Başladı

ÖSYM'den yapılan son açıklamaya göre, 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/1) için 2-6 Temmuz 2020 tarihleri arasında yeniden başvuru alınacak.

02.07.2020-12:42 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-12:28) ÖSYM'den ALES Açıklaması! Başvurular Başladı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) 2020 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2020-ALES/1) ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Başkanlık tarafından yapılan açıklamada yeni başvuru alınacağı ve sınav merkezi tercihlerinin de güncellenebileceği belirtildi. 

Buna göre, 13-23 Mart tarihleri arasında başvuru yapılan ALES için 2-6 Temmuz tarihleri arasında yeniden başvuru alınacak. ALES'e girmek isteyen adaylar, başvurularını, başvuru tarihinin son günü mesaimi bitimine kadar, ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden yapabilecek. Ya da yine başvurunun son günü saat 23.59’a kadar ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden (https://ais.osym.gov.tr) yapabilecek.

Öte yandan sınav ücretleri ile ilgili olarak da açıklamada bulunuldu. Adaylar sınav ücretlerini 2-7 Temmuz tarihleri arasında yapabilecek. Banka şubesinden işlem yapmak isteyen vatandaşlar 7 Temmuz günü mesai bitimine kadar sınav ücretini yatırabilir. ÖSYM'nin internet sayfasından ise e-İŞLEMLER'de yer alan 'Ödemeler' alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapılabilir. Öte yandan adaylar, banka kartı ile ödeme yapacak adaylar ile banka ATM’leri ve online bankacılık üzerinden ödeme yapma imkanına sahip. Şubeye gitmeden ödeme yapmak isteyen adaylar ise ödemelerini 7 Temmuz günü 23.59'a kadar gerçekleştirebilir.

Sınava 13-23 Mart tarihleri arasında başvuru yapan adaylardan sınav merkezi tercihini değiştirmek isteyen adaylar da 2-6 Temmuz tarihleri arasında ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi'nden (https://ais.osym.gov.tr) sınav merkezi tercihlerini güncelleyebilecekler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal