EKPSS Tercih Kılavuzu Yayınlandı! EKPSS Başvuruları Ne Zamana Kadar Sürecek?

ÖSYM EKPSS tercih kılavuzunu açıkladı. 2022 EKPSS ilk tercihler böylece başlamış oldu. Peki, kimler EKPSS'ye başvurabilir?

23.03.2020-13:42 - (Son Güncelleme: 05.01.2022-16:38)

Engelli Kamu Personel Seçim Sınavı tercih kılavuzu yayımlandı. ÖSYM tarafından yayımlanan kılavuzda sınav hakkında bilgiler yer alıyor. EKPSS bu yıl da yapılacak ve Aile Bakanlığı açıkladığına göre bu yıl 2 bin tane daha engelli personel alımı gerçekleştirecek.

EKPSS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI

ÖSYM, engelli vatandaşların kamuda personel olması için yapılan sınav EKPSS kılavuzu en sonunda açıkladı. Yapılan açıklamada, "Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2022-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 11.30'dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir."  

TERCİHLER NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Adaylar tercihlerini 5 Ocak 2022 tarihinde yapmaya başlayabilir. Tercih işlemlerinin son günü olarak 14 Ocak 2022 saat 23:59 belirlendi.  

KİMLER TERCİH YAPABİLİR

Engelli Kamu Personel Seçim Sınavı tercih kılavuzu sonucu tercihlerin ne zaman yapılacağı belli oldu. Başvuruları anca EKPSS 2018 veya EKPSS 2020'ye girmiş kişiler yapabilir.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI NELERDİR?

- Türk vatandaşı olmak (5901 Sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi gereğince Mavi Kart sahibi olup Mavi Kartlılar Kütüğüne kayıtlı adaylar bu kılavuzda yer alan kadrolara başvuramazlar.).

- 18 yaşını tamamlamış olmak (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler. Kazai rüşt kararının tercih işlemlerinin son günü itibariyle alınmış olması gerekmektedir.).

- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.


- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak. (Askerde bulunan adaylar tercih yapabileceklerdir. Ancak, yoklama kaçağı veya bakaya durumda bulunan adayların tercihte bulunmamaları gerekmektedir.)

- Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında

Yönetmeliğin 4 üncü maddesindeki; “Engelli: Doğuştan veya sonradan; bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yetenekleri bakımından engel oranının yüzde kırk veya üzerinde ve çalışabilir durumda olduğunu mevzuat hükümlerine göre alınacak sağlık kurulu raporu ile belgeleyenleri, ifade eder.” hükmü gereğince en az %40 ve üzerinde çalışabilir engelli olmak.

- Tercih edilecek kadrolar için aranan diğer başvuru ve atanma şartlarını taşımak

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal