Optisyenlik Nedir

Üniversiteye hazırlanıp bölümlere bakan gençler ara sıra Optisyenlik diye bir bölüm görüyor. Peki nedir bu Optisyenlik işte cavabı

15.05.2018-10:46 - (Son Güncelleme: 15.05.2018-10:45) Optisyenlik Nedir

Optisyenlik Bölümü

Optisyenlik bölümünün amacı, gözlükçülük mesleğinde çalışacak olan elemanları yetiştirmektir yani Optisyenler gözlük ve gözlükçülük alanlarında yoğunlaşan kişilerdir. Bu alanlar özel gözlükçülerden tutun da Sigortalara bağlı gözlükçülere kadar tüm gözlükçülük alanlarında iş bulmaları mümkündür.

Optisyenlik bölümünde Okutulan Dersler

Optisyenlik bölümünü seçen gençler, göz anatomisi ve fizyolojisi, görme optiği, optik aletler kullanımı, fizik, kimya, göz hastalıkları, davranış bilimleri ve bilgisayar gibi dersleri göreceklerdir

Optisyenlik bölümünde okuyan öğrencilerin staj zorunluluğu bulunmaktadır. Kendilerine uygun en iyi yerde staj yapmaları gerekmektedir.

Bu bölümde okuyan öğrenciler temel bilimlere meraklı, dikkatli ve sabırlı kişiler olmaları gerkemektedir.

Optisyenlik bölümünde mezun olanlara çalışma hayatlarında ‘’ Optisyen ‘’ unvanı verilir yani gözlükçülerde çalışanlara Optisyen denir. Göz ile ilgili problemler yaşayan insanlar gittikleri göz doktorundan reçete ile gözlük numarası alır. Bu reçeteler Optisyenlere verilir ve Optisyenler hastalar için en iyi gözlük camını yapar.

Optisyenlik bölümü mezunları adından da anlaşılacağı gibi gözlükle ilgilenen işletmelerde çalışırlar. Bazı kesimler tarafında tercih edilmese de Optisyenlik oldukça önemli bir meslektir. Çünkü reçetlerde verilen numaralara göre hassas ölçümlerle gözlük yapmak kolay iş değildir ve direk insan sağlığı ile ilgili bir bölümdür.  Gözlüğün ve diğer noktaların odak alanlarını iyi ölçmek gerekir bu konuda da hastların taktıkları gözlükte iyi bir odak noktası almaları gerekir. Bu olayda Optisyenlik bölümü mezunlarının iyi çözümlemesi gereken niteliklerden olmuştur.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal