Ölçü Birimleri

Ölçü birimleri nelerdir? Ölçü birimleri hesaplama? Ölçü birimleri uzunluk? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

30.05.2018-19:09 - (Son Güncelleme: 30.05.2018-18:58) Ölçü Birimleri

Ölçü birimleri oldukça çok sayıda olmakla beraber yaşamımızda en fazla kullandığımız ölçü birimleri yazı başlığımızda da söylemiş olduğumuz gibi uzunluk ölçü birimleridir. Bu ölçü birimi normal hayatımızda çok fazla karşımıza gelmekte ve kendimizde kullanıyoruz.

Bütün meyve sebze alışverişlerinde ağırlık ölçüsü birimleri, mesafelerde uzunluk ölçüsü birimleri, tarım işiyle ve toprak, inşaat işleri ile uğraşanlarda alan ölçü birimleri, sıvı alım satımlarında vb. yerlerde ise hacim ölçülerine çok fazla başvurmak durumundayız.

Uzunluk ölçüsü birimleri hangileridir ve isimleri nelerdir?

Eski senelerde pek fazla uzunluk ölçü birimi tercih edilmiştir. Örneğin aşina olduğumuz Arşın, Endaze, Fersah, Hat, Kirah, Kulaç, Menzil, Merhale, Nokta, Parmak, Zirai gibi birçok ad eski ölçü birimlerine aittir. Günümüzde artık tercih edilmemekte yada bazen tercih edilmektedir. Özellikle uzunluk ölçü birimleri insan yaşamında her daim olmuş birimlerdir. Genel uzunluk birimleri bu biçimdedir. Özellikle mikrobik ölçümlerde milimetre dışında bazı uzunluk ölçüleri de vardır.

Mili metre (0,001 metre- Metrenin binde biri)

Santimetre (0,01 metre-Metrenin yüzde biri)

Desimetre (0,1 metre-Metrenin onda biri)

Metre (1)

Dekametre (10 metre-Metrenin on katı)

Hektometre (100 metre-Metrenin yüz katı)

Kilometre (1000 metre-Metrenin bin katı)

Uzunluk ölçü birimler alakalı olarak özellikle bazı devletlerde ve denizcilikte yer alan “mil” ölçü birimi kaç metre eder görelim.

1 deniz mili kaç metre? Yaklaşık olarak 1852 metredir.

1 kara mili kaç metre? Yaklaşık olarak 1609 metredir.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal