Okutman Nasıl Olunur?

Okutman olma şartları 2017? Okutman nedir ne kadar maaş alır? Okutman olma şartları 2018? Tüm bu soruların cevaplarını sizler için derledik.

22.05.2018-18:41 - (Son Güncelleme: 22.05.2018-18:31) Okutman Nasıl Olunur?

OKUTMAN KADROLARINA NASIL BAŞVURURUM ?

Tüm üniversiteler OKUTMAN kadrolarını gereksinimlerine göre farklı tarihlerde açıklarlar. Tüm okutman alımları Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının internet sayfasından olan Akademik Kadro İlanları kısmında duyuruluyor.

Burada üniversitelerin açıkladıkları okutman kadrolarını araştırarak "İlanda Aranan Özel Şartlar" bölümünde söylenen kriterleri taşımanız durumunda, başvurunuzu ilan yazısında söylenen adreslere talep edilen belgelerle beraber yapmanız lazımdır.

BAŞVURDUKTAN SONRA DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR ?

Üniversite tarafından oluşturulan sınav jürisi; başvuran adaylar içinden açıklanacak kadro sayısının on katına dek adayı, yabancı dil okutmanı kadrolarında (meslek yüksekokullarında bu kadrolarda alınacaklar da dahil olmak üzere) ALES puanının %40'ını ve yabancı dil puanının %60'ını, diğer okutman istihdamlarında ise ALES puanının %60'ını ve yabancı dil puanının %40'ı göz önüne alınır.

Ön değerlendirme neticeleri üniversitenin kurumsal internet sitesinde açıklanır. Sınava başvuracak adaylara ayrıca bir yazılı tebligat gerçekleştirilmez. Kurumların yaptığı duyurular tebligat gibidir.

Yabancı dil okutmanı alımlarında sözlü sınav gerçekleştirilir. Diğer okutmanlık alımlarında ise yalnızca yazılı sınav gerçekleştirilir.

Yazılı sınav neticesinde değerlendirme ise aşağıdaki biçimde olmaktadır :

ALES (%30) + Lisans Mezuniyet Notu ()+Giriş Sınavı Notu (%30) + Yabancı Dil Puanı (%30)(Yabancı Dil Okutmanı Alımlarında)

ALES (%30) + Lisans Mezuniyet Notu (%30)+Giriş Sınavı Notu (%30) + Yabancı Dil Puanı ()(Diğer Okutman Alımlarında)

Yukarıda yazılan oranlara göre gerçekleştirilecek hesaplamalar neticesinde eğer ki en yüksek puana sahip aday iseniz "OKUTMAN" olarak alakalı kadroya yerleştirilmeye hak kazanırsınız.

ATANDIKTAN SONRA ÖZLÜK HAKLARI VE MAAŞ NE KADAR ?

Okutman maaşları son yıllarda yapılan iyileştirmeler neticesinde ciddi seviyede yükselmiştir. Geliştirme ödeneği bölge bölge değişiklikler gösterdiğinden maaşlar ortalama 4000-5000 TL civarında farklılık gösterir. Bunun yanında okutmanlar 12 saat üstünde girdiği dersler için ek ders ücreti alırlar.

Son Dakika Eğitim Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal