Okullar Ne Zaman Başlayacak? Telafi Eğitimler Ne Zaman Yapılacak?

Coronavirüs salgını eğitim ve öğretim sürecinin bir kısmının uzaktan eğitim yoluyla geçmesiyle sonuçlandı. Biz de bu doğrultuda merak edilen "Okullar ne zaman başlayacak? Telafi eğitimler ne zaman yapılacak?" sorularını sizler için derledik. Ayrıntılar gelecek...

05.06.2020-14:12 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-14:01) Okullar Ne Zaman Başlayacak? Telafi Eğitimler Ne Zaman Yapılacak?

Coronavirüs salgını eğitim ve öğretim sürecinin bir kısmının uzaktan eğitim yoluyla geçmesiyle sonuçlandı. Biz de bu doğrultuda merak edilen "Okullar ne zaman başlayacak? Telafi eğitimler ne zaman yapılacak?" sorularını sizler için derledik. 

MEB'den aktarılan son bilgiye göre, uzaktan eğitim süreci 19 Haziran Cuma günü tamamlandı.

OKULLAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Yapılan açıklamlara göre Resmi eğitim ve öğretim kurumları için yüz yüze telafi eğitimi 31 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Yaklaşık 3 hafta sürecek olan ve ders yılına yardımcı olma amaçlıkursları aracılığıyla yıl boyu devam edecek.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, uzaktan eğitim sürecinin arka planında telafi eğitimlerinin planlanmasıyla ilgili çalışmaların büyük titizlikle devam edeceğini belirtti.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bakan Selçuk:"EBA TV ve EBA internet uygulamasını mutlaka yüz yüze telafi eğitimleriyle destekleyeceğiz. Bu süreçte öncelikle öğrencilerimizin okula uyumuna, psikososyal anlamda desteklenmelerine, uzaktan eğitimde elde edilen kazanımların ve akademik ihtiyaç durumunun tespitine, temel derslerdeki telafisine yoğunlaşıp destekleme ve yetiştirme kursları ile telafi eğitimlerimize yıl içerisinde devam edeceğiz"dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal