Okuldaki Sorumluluklarımız

Okul bir bireyin yetişmesindeki, gelişmesindeki en önemli unsurdur. Birey doğduktan sonra anne baba eğitimine tabii tutulur, sonrasında okul eğitimine başlayarak ebeveynden çok öğretmenler ile hayata adım atar.

24.03.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-10:23) Okuldaki Sorumluluklarımız

Bireyin evinde anne, baba, kardeş, olurken; okulda bambaşka yüzler ile karşılaşır. Toplu bir ortamda birlikte yaşamanın ne demek olduğu okulda öğretilir. Evdeki sorumluluk ayrı okulda apayrıdır. Kurallara uyulması mecburidir. Cezai yükümlülükleri de bulunmaktadır. Ebeveynler çocuklarına bu kuralları muhakkak anlatmalı, öğretmen ile birlikte aynı stratejide çocuğa bu kurallar öğretilmelidir.

Düzen ve Disiplin

Okul denildiğinde ilk akla gelen düzen ve disiplindir. Düzen ve disiplin olmazsa olmazdır. Giriş çıkış saatleri, yemek saatleri, teneffüsler nizamlı bir şekilde uygulanır. Öğrenciler bu kurallara uymak mecburiyetindedir. Geç kalınması halinde yoklama defterine öğrencinin geç kaldığı ya da o gün okula gelmediği velisine aktarılan bir kurum kuruluştur.

Kılık Kıyafet Yönetmeliği

Tüm kamu kuruluş yerlerinde olduğu gibi okulda da belli bir kıyafet yönetmeliği bulunmaktadır. Kız öğrencilerin etek boyutu, rengi, saçları yönetmelikte açıkça yazılır. Erkek öğrencilerin saç sakal tıraşı olması da uyulması gereken kurallar arasındadır. Bütün öğrenciler için aralarında ayrımcılık olmasın diye giyecekleri kıyafetin rengi açıkça belli edilir. Bu, okuldan okula fark eder. Kimi okul kırmızı giyinir iken kimi okul siyah giyinebilir.

Okul Araç Gereçlerin Temiz Kullanımı

Okullarda Milli Eğitim Bakanlığı 'nın göndermiş olduğu malzemeler bulunmaktadır. Bu malzemeler bütün öğrencilere tedarik edilir ve ortak kullanılır. Örneğin okulun spor salonunda bulunan toplar ve malzemeler öğrenciler içindir. Öğrenci bu malzemeleri doğru kullanmak ile mükelleftir. Bu malzemelerin, dışarı çıkartılması, kötüye kullanılması durumunda okul yönetmeliği öğrenciye ikazda bulunur. Okulda bulunan her şey bütün öğrenciler içindir. Öğrenciler bu konuda duyarlı olmalı, kendi geleceklerine sahip çıkmalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal