Okul Sporları

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen bu uygulamada hedeflenen amaç her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceğini, sporun bireylerin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu göstermektedir.

24.03.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-10:20) Okul Sporları

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen bu uygulamada hedeflenen amaç her yaşta farklı spor dalları ile ilgilenebileceğini, sporun bireylerin bedensel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu etkileri olduğunu, sporu ve spor kültürünün anlatılarak yaşatılması için gerekli alt yapı ve fiziki ortamın hazırlanmasının sağlamaktır.

SPOR DALLARI

ATICILIK, ATLETİZM, BADMİNTON, BASKETBOL, BEDENSEL ENGELLİLER, BEYZBOL, BİLARDO, BİLEK GÜREŞİ, BİSİKLET, BOCCE, BOKS, BOWLİNG, CİMNASTİK, DART, ESKRİM, FUTBOL, FUTSAL, GÖRME ENGELLİLER, GÜREŞ, HALK OYUNLARI, HAVA SPORLARI, HENTBOL, HOKEY, İŞİTME ENGELLİLER, İZCİLİK, JUDO, KANO, KARATE, KAYAK, KAYKAY, KİCK BOKS, KORFBOL, KRİKET, KROS, KÜREK, MASA TENİSİ, MODERN PENTATLON, MUAYTHAİ, OKÇULUK, ORYANTİRİNG, ÖZEL SPORCULAR, RAGBİ, SATRANÇ, SOFTBOL, SPOR TIRMANIŞI, TAEKWONDO, TENİS, VOLEYBOL, WUSHU, YELKEN, YÜZME

SPOR DALLARI AÇILIMI

BOCCE: Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa (pallinoya) yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu maçı kazanıyor.

KORFBOL: Korfbol kızların ve erkeklerin aynı takımda yer alarak oynadığı dünyadaki tek takım sporudur. 40 x 20 metre genişliğinde bir alanda oynanır. Amaç rakip takımın potasına korf topu atarak sayı elde etmektir.

ORYANTİRİNG: Harita yardımıyla yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor.

BADMİNTON: Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlamak amacına dayanan bir spor dalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal