Okul Öncesi Eğitim

Okul öncesi eğitim, çocuklara ilköğretime başlamadan önce okulun kendisinden beklentilerine yönelik deneyimleri kazanmasını sağlamaktadır.

17.01.2020-22:57 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-22:54) Okul Öncesi Eğitim


Okul öncesi eğitim, çocuklara ilköğretime başlamadan önce okulun kendisinden beklentilerine yönelik deneyimleri kazanmasını sağlamaktadır.

Okul öncesi eğitimde çocuklarla sosyalleşmeyi, birlikte hareket etmeyi ve paylaşmayı öğreneceklerinden, bunun okulda büyük faydasını göreceklerdir.

Okul öncesi dönemde olumlu deneyimler yaşayan çocuk okula, öğrenmeye ve kendi becerilerine dair olumlu tutumlar geliştirir.

Okul öncesi dönem beyin gelişiminin ve sinaptik bağlantıların kurulma oranının en yoğun ve hızlı yaşandığı dönemdir. Beyin gelişimi çocuğun bilişsel, dil, sosyal-duygusal ve motor gelişimi için güçlü bir zemin oluşturur. Bu nedenle çocuklar özellikle okul öncesi dönem olarak adlandırdığımız yaşamın ilk altı yılında çok hızlı büyürler ve dil, bilişsel, sosyal-duygusal ve motor gelişim alanlarında şaşırtıcı bir hızla yetkinleşirler. Böylece çocuğun kendi potansiyelini gerçekleştirmesinin ve toplumun üretken bir bireyi olabilmesinin yolu açılmış olur.


Okul Öncesi Eğitim Nedir?

Okul öncesi eğitim; çocukların zorunlu eğitim yaşına kadar hareket etmeyi, sosyalleşmeyi ve paylaşmayı öğrenebilecekleri, çeşitli etkinliklerle fiziksel, duygusal, zihinsel yönden gelişmelerine katkı sağlayabildikleri ve yeteneklerini keşfedebildikleri bir eğitim sistemidir. Okul öncesi eğitimde, çocukların birçok kazanım elde etmesini sağlayan matematik, sanat etkinlikleri gibi aktivitiler bulunmaktadır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal